iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Αλέξης Τσίπρας:
Ο πρωθυπουργός φταίει
για την καραντίνα


«Η Ελλάδα βιώνει μια δραματική κατάσταση με την έξαρση της πανδημίας και η ευθύνη γι' αυτό βαραίνει αποκλειστικά τον κ. Μητσοτάκη», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, σε άρθρο του στην «Αυγή» καταθέτει τις δικές του προτάσεις για την συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.
Δηλώνει έτοιμος να ''βάλει πλάτη'' εάν χρειαστεί στη βάση των τριών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ και ζητά από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να σταματήσει να συμπεριφέρεται με αλαζονεία και ταξική ιδιοτέλεια βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι από την αρχή της πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ, «έβαλε πλάτη» και αμέσως μετά το πρώτο lockdown υπέδειξε λάθη και αστοχίες και κατέθεσε προτάσεις ενώ έκρουσε και τον κώδωνα του κινδύνου για τη συνέχεια. Σημειώνει ότι ενώ «το δεύτερο κύμα ήταν βέβαιο ότι θα έρθει, όμως η σημερινή κατάσταση δεν ήταν μονόδρομος. Τώρα δυστυχώς, είμαστε στο χείλος του γκρεμού. Με την κυβέρνηση να ομολογεί στην πράξη, με το δεύτερο lockdown, ότι απέτυχε παταγωδώς από το Μάϊο μέχρι σήμερα να προετοιμάσει τη χώρα για να ελέγξει την εξάπλωση του ιού».

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός έχει «μία τελευταία ευκαιρία να συμπεριφερθεί επιτέλους με υπευθυνότητα» και προσθέτει: « Δε θα δοξαστεί κρυπτόμενος. Ούτε θα διασωθεί από τη διαρκή και φιλότιμη προσπάθεια των αδρώς επιχορηγούμενων ΜΜΕ της λίστας του κ. Πέτσα να εξωραΐζουν τη πραγματικότητα και να μεταθέτουν την ευθύνη στους πολίτες…».