iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 10 Μαΐου 2024

Ανασχηματισμός
Πριν ή μετά
τα Χριστούγεννα;


Στον κόσμο του ποδοσφαίρου όταν ένας προπονητής δεν έχει καλά αποτελέσματα στην αρχή του πρωταθλήματος οι φίλαθλοι λένε ''αυτός δεν θα κάνει παρέλαση την 28η Οκτωβρίου''.

Στην πολιτική δεν ισχύει αυτό γιατί ανά πάσα ώρα και στιγμή ''αν το κάρο δεν τραβάει'' οι πρωθυπουργοί το αλλάζουν. Και είναι αλήθεια πως εδώ και εβδομάδες ''το κάρο δεν τραβάει'' στη χώρα μας.

Το ερώτημα όχι αν γίνει ανασχηματισμός - γιατί σίγουρα θα γίνει - αλλά πότε θα γίνει. Δηλαδή πριν ή μετά τα Χριστούγεννα. Στην εκπνοή του 2020 ή στην ανατολή του 2021?

Για το πολιτικό ''κουτσομπολιό'' του θέματος, αλλά και για την ουσία, κάποιοι προβάρουν ήδη υπουργικό κοστούμι. Είτε έχουν πάρει σινιάλο από το Μαξίμου είτε το διαισθάνονται. Και φυσικά κάποιων ''τρίζουν οι καρέκλες. Το παρασκήνιο είναι πολύ ''χοντρό'' που για πρώτη φορά, ακόμη και οι πιο έμπειροι πολιτικοί συντάκτες αδυνατούν να το παρακολουθήσουν ή να έχουν κάποια πρώτη ασφαλή πληροφόρηση.

Ας μείνουμε συνεπώς μόνο στους πρωτοκλασσάτους, που όπως όλα δείχνουν θα ''κουνήσουν μαντίλι''. Δεν είναι δυνατόν να παραμείνουν στις θέσεις τους η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας. Όχι ως ''εξιλαστήρια θύματα, αλλά επειδή αποδεδειγμένα έκαναν ασύλληπτα λάθη. Θα θυμίσουμς δύο πολύ απλά για να μην πάμε στα ''βαριά'' πολιτικά. 

Ο κ. Κικίλιας είχε δηλώσει με καμάρι μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ότι η Ελλάδα είναι θωρακισμένη στον κορωνοιό... Και μόνο αυτό αρκεί για να τον είχε... πετάξει με τις κλωτσιές από τον Μάρτιο ο πρωθυπουργός....

Η κ. Κεραμέως είδε ότι οι μαθητές φορούσαν μάσκες - ''αλεξίπτωτα'' στα προσωπά τους και το θεώρησε κανονικό. Επειδή εδώ εμπλέκονται και άλλοι παράγοντες του κράτους, με ονοματεπώνυμο και θέσεις, κι επειδή είναι κυρία θα είμαστε πιο επιεικείς. Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να ξεκινήσει με τη σειρά να απολύει αυτούς και στο τέλος ευγενικά να ζητήσει την παραίτηση της υπουργού.

Α.Κ.