iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

17 μονάδες μπροστά
από τον ΣΥΡΙΖΑ
η Νέα Δημοκρατία


Δημοσκόπηση που διεξήχθη από τις 4 έως τις 8 Ιανουαρίου για την ηλεκτρονική εφημερίδα POLITICAL, δίνει στην δημοσιότητα η εταιρεία Opinion Poll.

Πολλά και ενδιαφέροντα τα ευρήματά της, ενώ πρόκειται και για την πρώτη έρευνα που δημοσιεύεται το 2021.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει και ο πολιτικός αναλυτής, υπεύθυνος ερευνών της OPINION POLL Ζαχαρίας Ζούπης, η δημοσκόπηση αναδεικνύει μια σημαντική αύξηση της δυσαρέσκειας σε τομείς της κυβερνητικής πολιτικής, την ώρα πάντως που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται… ατσαλάκωτος παρά το ότι η κοινωνία «βράζει» με την διαφορά του κυβερνώντος κόμματος από τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεπερνά τις 17 μονάδες και τη ΝΔ να εμφανίζει αύξηση 0,9% παρά τη σωρεία λάθος χειρισμών των τελευταίων μηνών.

Ενδεικτικό είναι, σύμφωνα με τον κ. Ζούπη, πως ότι το 51.1% των ερωτώμενων δηλώνει ότι αισθάνεται ανησυχία και άγχος , το 27.8% απογοήτευση, το 22.4% ελπίδα και αισιοδοξία, ενώ σιγουριά και ανακούφιση αισθάνεται μόλις το 2.9% και 2.1% αντίστοιχα. Τα παραπάνω επηρεάζουν προφανώς το αποτέλεσμα στην ερώτηση αν θεωρούν ότι η χώρα οδεύει σε σωστή ή λάθος κατεύθυνση με τους ερωτώμενους να είναι μοιρασμένοι, καθώς το 45% δηλώνει ότι η χώρα οδεύει σε σωστή κατεύθυνση, με το 44% να δηλώνει το αντίθετο.

Την άποψη αυτή υιοθετεί το 74.3% των ψηφοφόρων της Ν.Δ και το 72.3% του ΚΙΝΑΛ, ο ένας περίπου στους πέντε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ , του Κ.Κ.Ε και της ΜΕΡΑ 25 και ο ένας στους τέσσερις της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ. Σημειώνουμε ότι στην έρευνα του Ιουλίου με την συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης από την νέα Κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές του Ιουλίου του 2019, η άποψη ότι η χώρα όδευε σε σωστή κατεύθυνση συγκέντρωνε το 56%. Και αυτό σιγά – σιγά ροκανίζεται…

Σε μια δύσκολη, κομβική στιγμή αντιμετώπισης της πανδημίας εμφανίζεται πάντως μία τόνωση της αισιοδοξίας λόγω της ύπαρξης πια εμβολίου, αφού το 56% δηλώνει αισιόδοξο για την οριστική αντιμετώπιση του κορονοϊού. Αυτό δηλώνει το 74.3% της Ν.Δ και το 71.9% του ΚΙΝΑΛ που είναι τα πιο αισιόδοξα κομματικά ακροατήρια, το 47.6% του ΣΥΡΙΖΑ, το 51.3% του Κ.Κ.Ε, το 44.4% του ΜΕΡΑ 25 και το 28.5% της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ στην οποία εμφανίζεται το χαμηλότερο ποσοστό αισιοδοξία.

ΠΗΓΗ eretikos.gr