iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Επίθεση του Αλέξη
Τσίπρα στον
Κυριάκο Μητσοτάκη


Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις μείζονες κυβερνητικές επιλογές θα κάνει από το βήμα της Ολομέλειας της Bουλής Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την αποψινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη, μετά από καιρό, δια ζώσης συζήτηση με τους βουλευτές του κόμματος θα εξαπολύσει πυρά εναντίον του Κ. Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι αρνείται για τρίτη συνεχή εβδομάδα να έρθει στην «ώρα του Πρωθυπουργού» και να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση για το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια εν μέσω πανδημίας.

Ο κ. Τσίπρας θα αναλύσει το σχέδιο που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για το σύστημα εισαγωγής εστιάζοντας στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές λόγω της πανδημίας, ενώ θα κάνει ειδική αναφορά στα ζητήματα της νέας γενιάς. Με την ομιλία του προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να αναδείξει το μοντέλο που εισηγείται η Κουμουνδούρου για την επανεκκίνηση της οικονομίας με «όχημα» τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα ασκήσει έντονη κριτική στο Μέγαρο Μαξίμου για την προώθηση σημαντικών αλλαγών στο εργασιακό πεδίο μέσω του νομοσχεδίου που έχει ήδη τεθεί σε διαβούλευση και θα τονίσει την ανάγκη στήριξης της υγιούς επιχειρηματικότητας.