iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ ''ελέγχει''
τα χρέη της
Νέας Δημοκρατίας


Τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας μπαίνουν στο ''μικροσκόπιο'' του ΣΥΡΙΖΑ!

Οι αποκαλύψεις σχετικά με την εκτίναξη του ήδη τεράστιου χρέους του κυβερνώντος κόμματος στα ύψη και μάλιστα κατά επιπλέον 118 εκατομμύρια ευρώ στο διάστημα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την ηγεσία της γαλάζιας παράταξης προκαλούν πολλά ερωτηματικά στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

H αξιωματική αντιπολίτευση δεν προτίθεται να προσπεράσει το θέμα, αλλά θα το διατηρήσει ψηλά στην ατζέντα της και μέσω κοινοβουλευτικών τροπολογιών και ασκώντας πιέσεις στην Νέα Δημοκρατία ζητώντας της να δώσει απαντήσεις για τα φουσκωμένα χρέη της. Ήδη ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τα «φέσια» της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την εκτόξευσή τους στα τέσσερα χρόνια προεδρίας του κ. Μητσοτάκη.

Όπως προκύπτει από τους ισολογισμούς της ΝΔ που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός αυξάνει κάθε χρόνο κατά τουλάχιστον 30 εκατομμύρια ευρώ τα χρέη της ΝΔ σε τράπεζες κι έτσι μέσα σε τέσσερα χρόνια δημιούργησε χρέη που φθάνουν το 1/3 του συνόλου ενώ τα υπόλοιπα 2/3 δημιουργήθηκαν συνολικά σε 42 χρόνια. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία τα τελευταία τέσσερα χρόνια επί θητείας Μητσοτάκη τα χρέη της ΝΔ έχουν αυξηθεί κατά 118 εκατομμύρια ευρώ και πλέον στο σύνολο αγγίζουν τα 342 εκατομμύρια ευρώ. «Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχουμε κάθε λόγο να αναζητήσουμε απαντήσεις για το θέμα όχι μόνο γιατί ως κόμμα έχουμε εξοφλήσει το δάνειό μας αλλά κυρίως γιατί πρόκειται για χρήματα επί της ουσίας του ελληνικού λαού που αντί να επιστραφούν και να μειωθούν τα χρέη συνεχώς αυξάνονται» λένε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.