iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης σε
Ερντογάν: Δεν θα
μας παραπλανήσεις


Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία και προς τον Ταγίπ Ερντογάν έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στην εκδήλωση “Strengthening US-Cyprus relations in the face of Turkish Intransigence” την οποία διοργάνωσε η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα.

Ο πρωθυπουργός σε έντονο ύφος, τη στιγμή που ο τούρκος Πρόεδρος αρέσκεται σε σόου στα κατεχόμενα, ξεκαθάρισε ότι οι απόπειρές τους να νομιμοποιήσουν τα παράνομα πεπραγμένα τους, προτείνοντας «εναλλακτικές» ιδέες δε θα παραπλανήσουν ούτε θα αποπροσανατολίσουν οποιονδήποτε.

Σχολιάζοντας, δε, τις κινήσεις του Ερντογάν συμπλήρωσε ότι ανακοινώσεις από την τουρκική πλευρά, ανήμερα της επετείου των τραγικών γεγονότων του 1974, αποτελούν μία ακόμα απόδειξη - σε περίπτωση που χρειαζόταν - της απολύτως απαράδεκτης θέσης της Άγκυρας.

Παρά τις σοβαρές προκλήσεις ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Κύπρος και η Ελλάδα είναι ενωμένες και προσηλωμένες στην προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ανάπτυξης στην ευρύτερη γειτονιά μας. «Ενωμένες στην αξίωση για τον σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας, του Διεθνούς Δικαίου και της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας. Ενωμένες στη διαρκή προσπάθεια για την προώθηση του διαλόγου, της συνεργασίας και της ανάπτυξης με σημαντικούς εταίρους, στην περιοχή και πέρα από αυτή», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.