iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 08 Μαΐου 2024

Ευρωπαική Σύνοδος
στην Αθήνα
την Παρασκευή


Στην Αθήνα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής των κρατών-μελών του νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMED 9) την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί στην Αθήνα, τους ηγέτες των κρατών της Μεσογείου ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου, της κλιματικής κρίσης, της Πολιτικής Προστασίας και οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Σημειώνεται πως λόγω τις άφιξης των ξένων ηγετών απαγορεύτηκαν σε ορισμένα σημεία οι υπαίθριες συγκεντρώσεις αλλά υπάρχει και τροποποίηση δρομολογίων του μετρό και του προαστιακού. 

Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτ. Στις 14:15 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Στις 15:30 θα ξεκινήσουν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής με θέμα την Κλιματική Αλλαγή και τις επιπτώσεις στην Μεσόγειο, στην οποία θα συμμετάσχει και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

 

Στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθούν ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου, της κλιματικής κρίσης, της πολιτικής προστασίας και οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

 

Με αποφάσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, θα απαγορεύεται η πραγματοποίηση κάθε υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης, από τις 06:00 έως τις 24:00 της Παρασκευής, 17 Σεπτεμβρίου 2021 σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας, ενόψει της διάσκεψης κορυφής EuroMed9 στο Σταύρος Νιάρχος.

Στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους: Λ. Αμαλίας & Λ. Βασ. Όλγας – Λ. Βασ. Όλγας – αριστερά Λ. Βασ. Κωνσταντίνου – δεξιά Σπύρου Μερκούρη – αριστερά Μιχαλακοπούλου (έως τη συμβολή της με τη Χατζηγιάννη Μέξη) – αριστερά Χατζηγιάννη Μέξη – αριστερά Λ. Βασ. Σοφίας – δεξιά Σέκερη – Σόλωνος – αριστερά Λυκαβηττού – Αμερικής – Κολοκοτρώνη – αριστερά Βουλής – δεξιά Ναυάρχου Νικοδήμου – Φλέσσα – αριστερά Τριπόδων – Λυσικράτους – Πύλη Ανδριανού.

Στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους: Λ. Συγγρού (στο ύψος Λ. Αμφιθέας & Λ. Κατσώνη) – Λ. Κατσώνη – Επαμεινώνδα – Λ. Ποσειδώνο (ρεύμα προς Γλυφάδα) – Λ. Απόλλωνος – Ηχούς – Λ. Αμφιθέας (έως στο ύψος της Λ. Συγγρού).

 

Μόνο με λεωφορεία θα είναι προσβάσιμο το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε ορισμένες ημέρες και ώρες σήμερα Πέμπτη 16 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου, καθώς ύστερα από σχετική εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας οι συρμοί του μετρό αλλά και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου δε θα προσεγγίζουν τον αερολιμένα εξαιτίας της άφιξης Ευρωπαίων ηγετών για την Σύνοδο του EuroMed7.