iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Οι προτάσεις του
Αλέξη Τσίπρα για
την οικονομία στη ΔΕΘ


Τον άλλο δρόμο για την οικονομία που οδηγεί σε μία προοδευτική διέξοδο για τη χώρα και τους πολίτες της θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 85ης ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανεβαίνει απόψε στη Θεσσαλονίκη και το βράδυ του Σαββάτου αναμένεται να παρουσιάσει τη συνολική πρόταση του κόμματός του για την οικονομία και την κοινωνία με έμφαση στα εργασιακά και το ιδιωτικό χρέος.

Οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνουν έμφαση στην ενίσχυση των νέων αλλά και της μεσαίας τάξης όπως επίσης και στη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών και των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες ακρίβειας που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά με αυξήσεις στα βασικά είδη διατροφής αλλά και στην τιμή του ρεύματος.

Ως γνωστόν ήδη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει παρουσιάσει την πρόταση του κόμματός του για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. Στον αντίποδα, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει αύξηση του βασικού μισθού κατά 2%, δηλαδή 0,52% ευρώ μικτά το ημερομίσθιο αλλά και τη μερική απασχόληση των 200 ευρώ με σπαστό ωράριο.