iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 15 Μαΐου 2024

''Ακονίζουν τα μαχαίρια''
οι 4 υποψήφιοι πρόεδροι
του ΚΙΝΑΛ


''Τα μαχαίρια τους ακονίζουν'' οι τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής που ετοιμάζονται για μια έντονη προεκλογική περίοδο με ορίζοντα την 5η Δεκεμβρίου όταν θα στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες. 

Στις 5 Δεκεμβρίου θα στηθούν οι κάλπες για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ενώ ο δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα αργότερα, στις 12 του μηνός.
Η σχετική ομόφωνη εισήγηση προέκυψε από τη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης και θα επικυρωθεί και επισήμως στην Κεντρική Επιτροπή της ερχόμενης Κυριακής.

Εκεί θα γίνει και η επίσημη κατάθεση των υποψηφιοτήτων των τεσσάρων διεκδικητών, δηλαδή των Φώφης Γεννηματά, Νίκου Ανδρουλάκη, Ανδρέα Λοβέρδου και Χάρη Καστανίδη.

Σημειώνεται πως η εισήγηση της Επιτροπής αναμένεται περάσει με πολύ μεγάλη πλειοψηφία αφού όλοι οι υποψήφιοι αναγνωρίζουν ότι απαιτείται χρόνος προκειμένου να οργανωθεί η εκλογή με όρους αξιοπιστίας.  Η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει στις 3 Οκτωβρίου, προκειμένου να λάβει τις σχετικές αποφάσεις. 

Πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη έλεγαν στο ethnos.gr πως θεωρείται δεδομένα ένα τηλεοπτικό debate ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει συμφωνία και για άλλα ή άλλο.

Φώφη Γεννηματά και Ανδρέας Λοβέρδος ήδη έχουν σηκώσει τους τόνους ενώ Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Καστανίδης τηρούν στάση αναμονής. Ξεκάθαρη είναι η προεκλογική στρατηγική της Φώφης Γεννηματά. Μιλώντας στο Open η κ. Γεννηματά σήκωσε το γάντι λέγοντας πως «αν το 2015 δεν είχε δημιουργηθεί το ΚΙΝΑΛ, σήμερα το ΠΑΣΟΚ δεν θα υπήρχε» και τονίζοντας ότι είναι η μόνη που έχει αποδεδειγμένα ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματος το οποίο παρέλαβε σε «παρακμή».

Με μία συλλογική ηγεσία που θα έχει συνδυασμό εμπειρίας και δύναμης που φέρνουν τα νιάτα, πιστεύω και με τον πολιτικό μας λόγο, με τα σύμβολά μας, το χρώμα μας, τον ήλιο, με το όνομά μας για το οποίο είμαστε υπερήφανοι», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην τηλεόραση του Open.