iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 08 Μαΐου 2024

''Ρουκέτα'' Βενιζέλου
Βλέπει συγκυβέρνηση
Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ


Πολιτική ''ρουκέτα'' από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σε συνεντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 ο πρώην υπουργός έκανε την πρόβλεψη ότι είναι πιθανό με βάση τον νέο εκλογικό νόμο να υπάρξει συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό - όπως εξήγησε - γιατί στις πρώτες εθνικές εκλογές με την απλή αναλογική (όποτε γίνουν) δεν θα σχηματιστεί κυβέρνηση λόγω μη αυτοδυναμίας κανενός κόμματος και θα οδηγηθεί η χώρα σε δεύτερες εκλογές.

Εκεί η ''γραμμή'' του Κυριάκου Μητσοτάκη που ήδη εφαρμόζει ''πάμε για αυτοδυναμία'' θα αποτελέσει ίσως ''μπούμερανγκ'' γιατί θα έχει πολωθεί υπερβολικά το κλίμα στην κοινωνία και θα συνθλιβεί το ΚΙΝΑΛ, που σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της Ν.Δ. θα αποτελούσε τον εταίρο του στη συγκυβέρνηση. Συνεπώς αναγκαστικά ο κ. Μητσοτάκης θα πάει σε συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα και προφανώς σε καμία περίπτωση με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Θυμίζουμε ότι συγκυβέρνηση Δεξιάς Αριστεράς υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν με τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο (αρχικά και τον κ. Κουβέλη που αποχώρησε), ενώ στις αρχές της δεκαετίας 90' την ιστορική οικουμενική.