iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Ομιλία ελπίδας
από τη Νίκη Κεραμέως
στη Ραφήνα


Ήταν μια συγκλονιστική ομιλία επικεντρωμένη στην παιδεία και το μέλλον των σχολείων και πανεπιστημίων, δηλαδή τα παιδιά από τη βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και τομεάρχη Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Απολύτως καταρτισμένη και με άριστη γνώση του αντικειμένου με έναν προοδευτικό λόγο η κ. Κεραμέως έδωσε το στίγμα της ΝΔ για την παιδεία όταν γίνει κυβέρνηση.

Μίλησε για ολιστική μόρφωση από τα σχολεία, επισημαίνοντας ότι για τη ΝΔ και τον προεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη η παιδεία είναι απαραίτητη συνθήκη επιβίωσης της χώρας.

Η κ. Κεραμέως κατακεραύνωσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η οποία όπως είπε πρεσβεύει την αρχή της ήσσονος προσπάθειας, γιατί κατάργησε την αριστεία, τα πρότυπα σχολεία, επανέφερε τους "αιώνιους" φοιτητές, απαξίωσε την αρχαία ελληνική γραμματεία αφαιρώντας εμβληματικά κείμενα, υποβάθμισε το "ψηφιακό" σχολείο, θέσπισε κλήρωση για τους σημαιοφόρους δίνοντας στρεβλό μήνυμα στη νεολαία.

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη ότι χρειάζονται 13 εγκρίσεις από διαφορετικές υπηρεσίες και αρμοδίους για να πάει - για παράδειγμα - ένα σχολείο από τη Ραφήνα ή το Πικέρμι επίσκεψη στη Βουλή! 13 εγκρίσεις! 

Η κ. Κεραμέως καταχειροκροτήθηκε από την κατάμεστη αίθουσα σε ξενοδοχείο της Ραφήνας στο πέρας της ομιλίας της. Νωρίτερα την είχε προλογίσει η πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Δέσποινα Γκικάκη, άψογη οικοδεσπότης και με τον "αέρα" της επανεκλογής της όπως δείχνουν όλα στις εσωκομματικές εκλογές της 13ης Μαίου.

η ηλεκτρονική εφημερίδα επιλέγει να κρατήσει αυτούσια την εμφατική ομιλία της κ. Κεραμέως στη στήλη Πολιτική και όλα τα υπόλοιπα παρασκήνια να τα παρουσιάσει σε διαφορετικά ρεπορτάζ.