iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

''Άρωμα'' εκλογών η
εξαγγελία Μητσοτάκη για
νέα αύξηση μισθού


Νέα - δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες - αύξηση του κατώτατου μισθού ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ενώπιος Ενωπίω» του ΑΝΤ1, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε ακόμη μία σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού, την οποία θα φέρει ακόμη πιο κοντά και συγκεκριμένα από την Πρωτομαγιά, προκειμένου να ενισχύσει τα νοικοκυριά που βάλλονται τόσο από την πανδημία, όσο και από την ενεργειακή κρίση.

Θυμίζουμε ότι το αρχικό πλάνο ήταν η αύξηση να γίνει μέσα στον Ιούλιο, ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέτρεψε τα όσα είχαν γίνει γνωστά, ανακοινώνοντας δύο μήνες νωρίτερα την ενίσχυση του κατώτατου μισθού.

Μάλιστα, παρότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε ακριβείς αναφορές για το ύψος της αύξησης, πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι αυτή θα αγγίξει το 6%, με αποτέλεσμα ο κατώτατος μισθός, από τα 663 που είναι σήμερα, να διαμορφωθεί στα 703.

 

Επιπλέον, συμπλήρωσε πως η βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος προκύπτει από τη μείωση της φορολογίας, τη σημαντικότατη αύξηση των καταθέσεων, αλλά και από το γεγονός πως η κυβέρνηση δεν δίστασε να δαπανήσει πρωτοφανή για την ελληνική οικονομία ποσά χάριν της στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων εν μέσω πανδημίας. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι η πολιτική της μείωσης των φόρων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί επικαλούμενος το νέο ΕΝΦΙΑ, που, όπως είπε, έρχεται τους επόμενους μήνες και ο οποίος για τους περισσότερους επιφυλάσσει μειώσεις.