iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Αλέξης Τσίπρας:
Ο κ. Μητσοτάκης έφερε
την ενεργειακή κρίση


Πρόσκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη να βάλει τέλος στις υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτήρισε κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου την πολεμική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και εξέφρασε την ανησυχία του για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη χώρα μας.

«Πρώτα από όλα, για την ενεργειακή επάρκεια και την κρίση ακρίβειας. Νομίζω ότι η τελευταία εξέλιξη θα επιδεινώσει την ήδη σφοδρή κρίση στην οποία έχουμε βρεθεί με ευθύνη Μητσοτάκη, πριν πυκνώσουν τα πολεμικά σύννεφα στην Ουκρανία», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οφείλει να κρατήσει μία στάση αρχών, απέναντι στον πόλεμο, απέναντι στη λογική της επιβολής της ισχύος και της βίας. Ταυτόχρονα όμως, πρέπει να κρατήσουμε και στάση αρχών σε σχέση με την αντίληψη που έχουμε για το ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή μας», ανέφερε σε άλλο σημείο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Οφείλουμε στην πορεία προς το συνέδριο να περιφρουρήσουμε την ποιότητα του πολιτικού διαλόγου. Να περιφρουρήσουμε τη συντροφικότητα και την ενότητα του κόμματος» σημείωσε σε άλλο σημείο ο Αλέξης Τσίπρας, και τόνισε ότι «οι ύβρεις ή οι αήθεις αντιδικίες δεν είναι στοιχείο εσωκομματικής δημοκρατίας. Είναι στοιχείο διαλυτικό.

»Θέλω να σας ζητήσω να εξουσιοδοτήσουμε τη γραμματέα του κόμματος και τη γραμματέα της ΚΟ ώστε από δω και στο εξής οποιοσδήποτε σύντροφος ή συντρόφισσα, εννοώ μέλος του κόμματος -δεν μιλάω προφανώς για τους φίλους μας αλλά για τα μέλη μας-, που προβεί όχι σε κατάθεση πολιτικής θέσης ή απόψεων αλλά σε αήθεις αναφορές, υβριστικές απέναντι σε συντρόφους, να λαμβάνουν μέτρα αναστολής της κομματικής τους ιδιότητας, τουλάχιστον, μέχρι το συνέδριο».

Επίσης, πρότεινε η «συγκρότηση της ΚΕ, εφόσον αποφασιστεί από το Συνέδριο η απευθείας εκλογή από τα μέλη μας, να διεξαχθεί σε 13 ξεχωριστές περιφέρειες, που θα εκλέγουν αριθμό ανάλογο με τη δύναμη των μελών του κόμματος σε κάθε περιφέρεια. Έτσι θα πάμε από το 25% με 30% περίπου, που παραδοσιακά εκπροσωπείται η περιφέρεια, στο 50% της νέας Κεντρικής Επιτροπής».