iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Νέα επιδότηση ρεύματος
και αερίου υποσχέθηκε
ο πρωθυπουργός


«Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να στηρίξω νοικοκυριά και επιχειρήσεις», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως είναι αντιληπτό από όλους ότι πρόκειται για εισαγόμενο οικονομικό πρόβλημα. «Παγκόσμιο πρόβλημα και η ακρίβεια, παγκόσμιο φαινόμενο. Θα υποστούμε στην Ελλάδα συνέπειες. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να στηρίξω νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Όταν μιλάμε για τέτοιου είδους αναταραχές, δεν μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε μόνοι μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι πρωτίστως προσανατολίζεται στην επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. «Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην οικονομία και στα θέματα της ενέργειας.

Ακόμη, αναφέρθηκε στη συνέχιση των πολιτικών στήριξης του διαθέσιμου εισοδήματος με όλους τους τρόπους. «Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί από τον επόμενο μήνα. Θα υπάρχει μία ακόμα σίγουρα έκτακτη στήριξη συμπολιτών μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη μεγάλη δημοσιονομική επίπτωση που έχει η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, αλλά και στο μικρό όφελος στην τελική τιμή της βενζίνης. Σημείωσε, όμως, πως προτιμά να χρησιμοποιήσει το χώρο αυτόν για αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, από το να έχουν όλοι μικρό όφελος.