iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Εισηγήσεις στον
Κυριάκο Μητσοτάκη
για ανασχηματισμό


''Σανίδα σωτηρία'' ψάχνει το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να απεγκλωβιστεί από την κακή εικόνα που έχει πλέον σε όλες τις δημοσκοπήσεις σύμφωνα με ρεπορτάζ του eretikos.gr.

Το θέμα της ακρίβειας και  οι  υψηλές  τιμές  στην ενέργεια αφήνει έντονα τα σημάδια του στους πολίτες οι οποίοι εμφανίζονται  να μετακινούνται προς την αδιευκρίνιστη ψήφο ή προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προκειμένου λοιπόν να σταματήσουν αυτή την κακή εικόνα η οποία φαίνεται ότι παγιώνεται στους Ελληνες ψηφοφόρους  οι συνεργάτες του πρωθυπουργού εισηγούνται στον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει σαρωτικό ανασχηματισμό από την στιγμή που ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κλείσει το θέμα των πρόωρων εκλογών.

Του λένε δηλαδή  ότι θα πρέπει να  φέρει τα πάνω κάτω σε πρόσωπα και χαρτοφυλάκια προκειμένου να δείξει ότι  ο ίδιος έχει πάρει το μήνυμα της δυσαρέσκειας από τους πολίτες  και γι αυτό κάνει διορθωτικές κινήσεις .

Οι πληροφορίες λένε λοιπόν ότι οι  πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου του εισηγούνται κάπου πριν ή μετά το συνέδριο που θα γίνει στις 6-8 Μαΐου ο πρωθυπουργός να κάνει σαρωτικό ανασχηματισμό, δίνοντας έτσι ένα νέο στίγμα στο κυβερνητικό σχήμα.

 

Το ζητούμενο ωστόσο είναι τι είδους ανασχηματισμός θα είναι αυτός αφού σε όλες τις μετρήσεις η ΝΔ εμφανίζεται να χάνει και προς τα κεντροδεξιά και προς την ακροδεξιά. Εάν επιλέξει δηλαδή να βάλει μέσα στην κυβέρνηση πρόσωπα με φιλελεύθερο προφίλ θα δυσαρεστηθούν οι πιο συντηρητικοί ψηφοφόροι της ΝΔ, οι οποίοι ήδη δυσανασχετούν με κάποιες επιλογές και θέσεις της ΝΔ.  Εάν πάλι  επιλέξει να δώσει χαρτοφυλάκια σε στελέχη που ανήκουν στην σκληρή πατριωτική δεξιά θα συμβεί το αντίθετο.

Εκτός όλων των άλλων υπάρχει και άλλο ένα σοβαρό θέμα .Ότι πλέον δεν υπάρχει πάγκος στην ΝΔ γιατί ο πρωθυπουργός αξιοποίησε όλους όσους θεωρούσε ότι θα έπρεπε να αναλάβουν κάποιο τα τρία αυτά  χρόνια .

Εκτός όλων των άλλων εάν την συγκεκριμένη στιγμή κάνει κάποιες επιλογές προσώπων οι οποίες  δεν φέρουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, τότε το πρόβλημα που θα έχει δημιουργηθεί θα είναι ακόμα πιο σοβαρό από το υπάρχον.

Φυσικά υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι  του υπενθυμίζουν ότι  στο παρελθόν και ο Αντώνης  Σαμαράς επιχείρησε να διασώσει την κατάσταση κάνοντας ανασχηματισμό αλλά λίγο αργότερα έχασε τις εκλογές.

Η μάχη των μαχών θα γίνει στην Α Αθήνας με τους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ  στις επερχόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν αυτές.

Γιατί μπορεί να έχει «χηρέψει» μία θέση μετά τη διαγραφή του Κων. Μπογδάνου, αλλά πέραν της Όλγας Κεφαλογιάννη, του Βασίλη Κικίλια, του Θάνου Πλεύρη, του Νικήτα Κακλαμάνη και της Φωτεινής Πιπιλή, εσχάτως ακούγεται έντονα η συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Θόδωρο Σκυλλακάκη, ο οποίος πήρε τη θέση της εκλιπούσας Μαριέττας Γιαννάκου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Την ίδια περιφέρεια, εξάλλου, φέρεται να βολιδοσκοπεί εκ νέου και ο πρώην Επίτροπος της Ελλάδας στην Ε.Ε κ. Δημ. Αβραμόπουλος

Ακόμα στον στίβο της Α Αθήνας θα μπει για να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών η Δόμνα Μιχαηλίδου, αλλά  και ο  Νικόλας Γιατρομανωλάκης .

Το γεγονός αυτό περιπλέκει ωστόσο τα πράγματα καθώς όλοι γνωρίζουν ότι πολλοί από τους ήδη βουλευτές θα μείνουν εκτός – αφού η ΝΔ δεν πρόκειται να πιάσει την πολυπόθητη  αυτοδυναμία την οποία για μεγάλο διάστημα επικαλείτο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το άγχος τους οι κοινοβουλευτικοί αστέρες λέγεται ότι το βγάζουν στον Γρηγόρη Δημητριάδη από τον οποίο ζητούν  να τους δοθεί το άτυπο χρίσμα.

Κάτι τέτοιο όμως δεν πρόκειται να συμβεί, καθώς όλοι οι υποψήφιοι είναι βαριά ονόματα για το κόμμα και κουβαλάνε μαζί τους αρκετούς ψηφοφόρους. Έτσι, ένα στραβοπάτημα την συγκεκριμένη στιγμή  θα στοίχιζε ιδιαίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου .