iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 06 Μαΐου 2024

''Πόλεμος'' Φώφης
και Σταύρου
για το ''πάνω χέρι''


Πόλεμος στο εσωτερικό τού Κινήματος Αλλαγής ξέσπασε, μετά τις συνεχείς διαφοροποιήσεις κορυφαίων στελεχών του.

Η Φώφη Γεννηματά διεμήνυσε ότι δεν θα ανεχτεί άλλο προσωπικές στρατηγικές και προειδοποίησε με διαγραφές, τονίζοντας ότι «θα αφήσουμε πίσω όσους είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν να στηρίξουν το εγχείρημά μας»

Ακαριαία και σε εξαιρετικά αυστηρό τόνο αντέδρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν δέχονται εντολές από κανέναν», σημειώνεται σε ανακοίνωση.

Η ανταλλαγή δημόσιων πυρών δίνει νέα τροπή στις εξελίξεις στο εσωτερικό τού Κινήματος Αλλαγής. Πολλά στελέχη ζητούσαν από τη Φώφη Γεννηματά, το τελευταίο διάστημα, να βάλει τέλος στις συνεχείς διαφοροποιήσεις που εκθέτουν το κόμμα στα μάτια τής κοινής γνώμης. Στο στόχαστρό τους βρισκόταν πρωτίστως ο Σταύρος Θεοδωράκης -και για την απόφασή του να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και για τη δημόσια διαφωνία του με την πρόταση τής κυρίας Γεννηματά για άμεσες εκλογές. Το κλίμα φορτίστηκε περαιτέρω με την εκδήλωση που οργάνωσε ο Γιάννης Ραγκούσης για να προωθήσει τη θέση του για συνεργασία με τον Σύριζα. Αλλά και με την πρωτοβουλία τού Γιώργου Παπανδρέου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.

Η προειδοποίηση τής Φώφης Γεννηματά:

«Η κοινωνική βάση της παράταξής μας, που αγωνιά κι αγωνίζεται, δεν έχει καμία περαιτέρω ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές και διχόνοια στο εσωτερικό μας», τονίζει.«Γιατί αλλοιώνουν την εικόνα μας, θολώνουν το πολιτικό μας στίγμα και αντικειμενικά εξυπηρετούν τα σχέδια των πολιτικών μας αντιπάλων. Μετατρέπουν τον πλουραλισμό από πλεονέκτημα, σε όπλο όσων θέλουν να μας πλήξουν».

Τι απάντησε το Ποτάμι:

Και στέλνει τελεσίγραφο: «Έως εδώ. Αυτό δεν θα το επιτρέψω. Θα αφήσουμε πίσω όσους είτε δεν θέλουν, είτε δεν μπορούν να στηρίξουν το εγχείρημά μας. Και πολύ περισσότερο όσους αναζητούν είτε μόνο την επόμενη εκλογική στέγη, είτε την επόμενη κυβερνητική τους θέση. Οι προοδευτικοί πολίτες που αγκαλιάζουν το εγχείρημα είναι η δύναμή μας».

Με ένα αυστηρό σχόλιο, αντέδρασε το Ποτάμι και ο επικεφαλής του Στ. Θεοδωράκης. «Το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν δέχονται εντολές από κανέναν. Οι αγώνες μας απέναντι στη λαϊκίστικη διακυβέρνηση και στον συντηρητισμό κάθε είδους, είναι σταθεροί και διαχρονικοί. Αυτές τις μάχες δίναμε πριν από τη δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής, αυτές τις μάχες δίνουμε και τώρα. Και αυτή τη σημαία δεν θα την υποστείλουμε. Με οδηγό μας, πάντα και μόνο, τις προοδευτικές μας αξίες και τις ξεκάθαρες θέσεις μας».

ΠΗΓΗ aixmi.gr