iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Η ατάκα ζωής του
Χάρρυ Κλυν στον
Αργύρη Κωστάκη


Τον Μάρτιο του 1986 ο Χάρρυ Κλυν που σπανίως έδινε συνεντεύξεις μου άνοιξε την καρδιά του, νεαρός τότε  δημοσιογράφος μόλις 22 ετών, για την ιστορική πολιτική εφημερίδα "Ακρόπολις".

Ο αείμνηστος καλλιτέχνης ανάμεσα στα όσα σοφά είχε πει, έδωσε και την ''προφητική" ατάκα ''το χρήμα είναι Θεός" που αργότερα έκανε και τραγούδι - σλόγκαν. Το 1986 ήταν η εποχή της παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του Ανδρέα Παπανδρέου και η σάτιρα βρισκόταν στο ζενίθ. Ο Χάρρυ Κλιν ''πουλούσε'' με μανία. Οι δίσκοι τους γινόταν πλατινένιοι, οι εμφανίσεις του στα κέντρα ήταν sold out.

Τώρα που έφυγε κι αυτός, μία εβδομάδα μετά τον θανατό του για να μη θεωρηθεί δημοσιογραφική ''εκμετάλλευση'' του ονοματός του και του τραγικού γεγονότος μπορούμε άφοβα να δημοσιοποιήσουμε εκείνες τις δύο ώρες που συναντηθήκαμε στο Κολωνάκι για καφέ και συζήτηση με ανοικτό το μαγνητόφωνο της εποχής όπως φαίνεται στη φωτογραφία του φωτορεπόρτερ Γιώργου Κρασσά. Σε μία εξόχως πολιτική συζήτηση, αφού ο τίτλος στην εφημερίδα "Ακρόπολις" που έβαλε ο αρχισυντάκτης Γιάννης Τσένης ήταν πολιτικός "το χρήμα είναι Θεός". Γι αυτό και η επιλογή του θέματος στην ειδική στήλη της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr.

Το βίντεο του τραγουδιού "το χρήμα είναι Θεός"