iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 16 Μαΐου 2024

Αλέξης Τσίπρας: Η χώρα
γίνεται Μπανανία με
ευθύνη Μητσοτάκη


Τη στρατηγική του επιδίωξη να επιρρίψει τις ευθύνες για τις υποκλοπές στο Μέγαρο Μαξίμου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επιβεβαίωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο STAR CHANNEL.

Ο κ. Τσίπρας συνέδεσε για πρώτη φορά τόσο έντονα το θέμα των υποκλοπών με τη λειτουργία της δημοκρατίας στο δρόμο προς τις εκλογές προκαλώντας την αντίδραση της κυβέρνησης. «Το κρίσιμο είναι αν η χώρα θα πορεύεται σε δημοκρατικό δρόμο ή με ευθύνη του πρωθυπουργού θα γίνει Μπανανία, αυτή τη στιγμή το Predator συνεχίζει να λειτουργεί. Θα πάμε έτσι σε εκλογές;» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η νέα παρέμβαση του κ. Τσίπρα είχε επίκεντρο τη λίστα με τα 33 ονόματα που δημοσίευσε πρόσφατα το Documento, ως θύματα των υποκλοπών από το Predator. Και παρότι δεν έχει προκύψει στο μεταξύ το οποιοδήποτε στοιχείο, που να τεκμηριώνει τους ισχυρισμούς του δημοσιεύματος, ο κ. Τσίπρας επέμεινε στη γραμμή ότι είναι η κυβέρνηση (και όχι η εφημερίδα) εκείνη που οφείλει να δώσει απαντήσεις. Και μάλιστα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

«Ο κ. Μητσοτάκης επικαλείται το απόρρητο, δεν δίνει απαντήσεις, άρα είναι ένοχος. Αντί να παριστάνει τον αγανακτισμένο θα έπρεπε να δώσει απαντήσεις. Έχετε δει κανέναν αθώο να κρύβεται; Οι ένοχοι κρύβονται. Επικαλείται το απόρρητο, κρύβει κρίσιμους μάρτυρες, απειλεί με δέκα χρόνια φυλάκιση εκείνους που κάνουν αποκαλύψεις», επισήμανε με εμφανή εκνευρισμό ο κ. Τσίπρας, καλώντας τον κ. Μητσοτάκη να διαβεβαιώσει ότι δεν παρακολουθούνταν υπουργοί και σημείωσε «δεν είμαι ντετέκτιβ, είμαι αρχηγός της αντιπολίτευσης και θέτω ερωτήματα. Εγώ τι ρωτάω τον κ. Μητσοτάκη, εάν κάποιος από τους 31 που αποκάλυψε το Documento ήταν και σε επίσημη επισύνδεση. Ας έρθει στη Βουλή να πει ότι κανένα από τα 31 πρόσωπα δεν ήταν σε νόμιμη επισύνδεση».

Επιτέθηκε επίσης στους υπουργούς που εμφανίζονται θύματα των υποκλοπών, αλλά δεν αντιδρούν, με εξαίρεση μία σιβυλλική δήλωση από τον Νίκο Δένδια, και μίλησε για «σιωπή των αμνών».

Ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε και στο μέτωπο της ακρίβειας κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει κάνει την πολιτική επιλογή της αφαίμαξης των πολιτών και της ανακατανομής του πλούτου, αποτέλεσμα της οποίας είναι να γίνεται η μεσαία τάξη φτωχή. Έκανε λόγο για αλαζονεία εκ μέρους της κυβέρνησης, προέβλεψε χειρότερες μέρες και επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο. Επικαλούμενος δε τα στοιχεία της Eurostat είπε ότι η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα στο κόστος ηλεκτρικού ρεύματος προ των κυβερνητικών επιδοτήσεων.

Απαντώντας ο Γιάννης Οικονόμου είπε πως «είναι ψέμα ότι η χώρα μας είναι η ακριβότερη στο ηλεκτρικό ρεύμα, όταν μόλις χθες, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του HEPI (Ευρωπαϊκός Δείκτης Τιμών Ενέργειας) για τον Οκτώβριο, η τιμή λιανικής στην Ελλάδα ήταν η δεύτερη φθηνότερη, ανάμεσα σε 15 ευρωπαϊκές χώρες, στα κυμαινόμενα τιμολόγια. Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας «επιβεβαίωσε πανηγυρικά ότι είναι ταυτισμένος με τον λαϊκισμό και το ψέμα. Υιοθέτησε απολύτως τις «λίστες» του κ. Βαξεβάνη, απαιτώντας από την κυβέρνηση να αποδείξει ότι τα πράγματα δεν έχουν έτσι, ενώ θα έπρεπε να απαιτήσει από τον φίλο του, εκδότη του Documento, να προσκομίσει στοιχεία για τους ισχυρισμούς του. «Η Ελλάδα άλλαξε και ο κ. Τσίπρας δεν θα έχει ξανά την ευκαιρία να την βυθίσει στην ανυποληψία και την παρακμή» κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Διαβλέποντας τη στόχευση που επιχειρεί ο κ. Τσίπρας σε αυτή την πρόσφατη τροπή που έχει πάρει το θέμα των υποκλοπών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε με την επισήμανση ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μετατρέψει το πολιτικό του άγχος σε εμμονή με τον κ. Μητσοτάκη, καθώς στα 33 λεπτά, που διήρκησε η συνέντευξη αναφέρθηκε 22 φορές στον πρωθυπουργό!