iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης:
Εκπρόσωπος της
γκρίνιας ο κ. Τσίπρας


Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κέρκυρα, αποκαλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «εκπρόσωπο του γκρίζου και της κακομοιριάς». 
«Ο κ. Τσίπρας ήρθε να ξαναπεί τα μίζερα ψέματά του για μια κατεστραμμένη χώρα που περνά τις πιο φτωχικές γιορτές της ιστορίας της. Έβλεπα κόσμο σε μια Κέρκυρα πλημμυρισμένη από χαμόγελα και αισιοδοξία. Αυτά είναι η καλύτερη απάντηση στον εκπρόσωπο του γκρίζου και της κακομοιριάς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. 
Παράλληλα κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι ύψωσε την παντιέρα του διχασμού, ενώ με αφορμή την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, είπε με νόημα:  «Ας αναλογιστούν οι αντίπαλοί μας πόσο εύκολη είχαν εκείνοι τη λάσπη. Ας σκεφτεί πόσο κακό έκανε τελικά το δηλητήριο που σκόρπισε τόσα χρόνια με αφορμή το μπούμερανγκ του ευρωβουλευτή του. Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα γενικεύσουμε συμπεριφορές. Ας αναλογιστούν πόσο εύκολη είχαν εκείνοι τη λάσπη. Και ας απαντήσουν πώς γίνεται να διαγράφουν τον Γεωργούλη που καταγγέλθηκε και να κρατούν τον κ. Παππά που καταδικάστηκε με 13-0 στο ειδικό δικαστήριο», πρόσθεσε. 
Αναφερόμενος στη διακυβέρνηση της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Όλες μας οι προεκλογικές δεσμεύσεις τηρήθηκαν στο ακέραιο. Οι Έλληνες πληρώνουν λιγότερους φόρους, έχουν ελαφρυνθεί από 50+ βάρη του παρελθόντος», ενώ ανέφερε ότι όσοι υλοποίησαν την προσωπική διαφορά του Γιώργου Κατρούγκαλου, τώρα θέλουν να την καταργήσουν. «Εμείς θα ενισχύουμε τους συνταξιούχους μέχρι να σβήσει η προσωπική διαφορά», πρόσθεσε. 
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης και στην οικονομία, επισημαίνοντας ότι από τη σύγκρουση προτιμά τη σύγκριση. «Επί ΣΥΡΙΖΑ είχαμε 17 περικοπές μισθών και συντάξεων, 19 νέους φόρους Μην ξανακούσω ότι αυτοί έβγαλαν τη χώρα από τα μνημόνια, το τρίτο μνημόνιο ήταν αποκλειστικά δικό τους δημιούργημα», είπε.
Αντίθετα, πρόσθεσε «τώρα απέχουμε ένα βήμα από την επενδυτική βαθμίδα, η οικονομία μας έχει αναβαθμιστεί 12 φορές. Οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά θα δανείζονται φθηνότερα». Η χώρα, επανέλαβε, θα αποκτήσει την επενδυτική βαθμίδα πριν το τέλος του 2023, υπό την προϋπόθεση ότι από τις εκλογές θα προκύψει σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ.