iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης:
Επιβάλλεται πολιτική
σταθερότητα


Στην επίσημη προκήρυξη των εκλογών προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την επίσκεψή του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Επικαλούμενος τον εθνικό στόχο για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι επιβάλλεται πολιτική σταθερότητα, με καθαρές λύσεις στην ηγεσία της χώρας.
«Σε τέσσερα χρόνια, παρά τις δυσκολίες, έγιναν πολλά, όμως μένουν να γίνουν πολλά περισσότερα» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, για να προσθέσει: «Τον Ιούλιο του 2019 δεν υποσχέθηκα θαύματα, αλλά σχέδιο και σκληρή δουλειά».
«Γνωρίζετε καλά» είπε, απευθυνόμενος στους Έλληνες πολίτες, «τις αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις που πέρασε και ξεπέρασε αυτά τα χρόνια η πατρίδα μας: πρώτα, τις μεταναστευτικές εισβολές στον Έβρο. Μετά, την παγκόσμια πανδημία. Αργότερα, τον πόλεμο στην Ουκρανία. Την ενεργειακή έκρηξη και τη διεθνή ακρίβεια. Και, καθημερινά, τις εθνικές προκλήσεις ενός απρόβλεπτου γείτονα όπως η Τουρκία».
«Απέναντι σε όλα αυτά, η οικονομία και η κοινωνία μας έμειναν όρθιες. Και όχι μόνο. Γιατί με μία συνετή διαχείριση η πολιτεία στήριξε εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Μειώνοντας, ταυτόχρονα, 50 φόρους και εισφορές. Αυξάνοντας, για πρώτη φορά ύστερα από 12 χρόνια, τις συντάξεις. Και ανεβάζοντας τον βασικό μισθό από τα 650 στα 780 ευρώ. Στο ίδιο διάστημα, δημιουργήθηκαν σχεδόν 300.000 νέες θέσεις εργασίας και η εθνική μας οικονομία αναβαθμίστηκε 12 φορές, ωστε η χώρα να βρίσκεται σήμερα πολύ κοντά στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Εξέλιξη που, με τη σειρά της, θα σημαίνει και φθηνότερο δανεισμό για την Ελληνική Δημοκρατία, για τις επιχειρήσεις αλλά και για τα νοικοκυριά μας» σημείωσε, έπειτα και από την χθεσινοβραδινή εξέλιξη με τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's, που αναβάθμισε σε θετικό το «outlook» της ελληνικής οικονομίας, κρατώντας σταθερή την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας στο «BB+» και παραπέμποντας σε αναβάθμιση μετά τις κάλπες, με κυβέρνηση που θα συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
«Ο εθνικός αυτός στόχος, σε συνδυασμό με την ανάγκη ισχυρής εκπροσώπησης του τόπου διεθνώς, επιβάλλουν πολιτική σταθερότητα σε ορίζοντα τετραετίας. Γι’ αυτό και συνιστά θέμα εξαιρετικής σημασίας, σύμφωνα με το άρθρο 41 του Συντάγματος. Γιατί η Ελλάδα χρειάζεται καθαρή προοπτική στην πορεία της και καθαρές λύσεις στην ηγεσία της» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.