iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης στο
CNN: Νικήσαμε δεύτερη
φορά τους λαικιστές


Στην αύξηση των ποσοστών αλλά και του απόλυτου αριθμού ψήφων στάθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του συνέντευξη μετά την νίκη του στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Απαντώντας σε ερώτηση της Κριστιάν Αμανπούρ για το CNN ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως σε αυτές τις εκλογές φάνηκε πως νικήθηκαν οι φαντασιώσεις και οι υποσχέσεις για εύκολες λύσεις τονίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο αύξησε τα ποσοστά της αλλά και σε απόλυτο αριθμούς τις ψήφους που έλαβε αλλά πήρε διπλάσιο ποσοστό από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Για την οικονομία είπε πως στόχος της επόμενης κυβέρνησης είναι να διατηρήσει υψηλά ποσοστά ανάπτυξης για να δημιουργηθούν πολλές και καλύτερες δουλειές για όλους, γι’ ατό όπως είπε είναι σημαντικό η Νέα Δημοκρατία να έχει μία ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις νέες εκλογές.
«Είμαι πολύ χαρούμενος για την εκλογική νίκη», επισήμανε και συνέχισε: «Πρέπει να κατανοήσουμε πόσο οδυνηρή ήταν η κρίση για όλους τους Έλληνες. Η οικονομία αναπτύσσεται ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη στην ΕΕ, έχουμε αυξήσει τις εξαγωγές μας και επενδύουμε στην καινοτομία μας. Έχουμε πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες θα μας εμπιστευθούν και πάλι. Προτεραιότητα μας να αυξήσουμε τους μισθούς. Το κόστος της ζωής έχει εκτοξευθεί. Όλα αυτά μειώνοντας το δημόσιο χρέος. Αν εξετάσουμε τον τρόπο που κινούνται τα πράγματα, δεν έχουμε φτάσει την επενδυτική βαθμίδα και ελπίζοντας ότι θα έχουμε ισχυρή κυβέρνηση, θα το πετύχουμε».

Για την οικονομία: Πιστεύω πως θα έχουμε μία ισχυρή κυβέρνηση για να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο και να προσεγγίσουμε επενδύσεις. Έχουμε κάνει την Ελλάδα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και σκοπεύω να συνεχίσω σε αυτό τον δρόμο αν μας εμπιστευθούν και πάλι οι πολίτες. Στόχος είναι να αυξήσουμε τους μισθούς. Θέλουμε να αυξήσουμε το διαθέσιμο εισόδημα αλλά να μην υποθηκεύσουμε το μέλλον μας.