iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 01 Μαΐου 2024

Νέος υφυπουργός
εξωτερικών ο 39χρονος
Γιώργος Κώτσηρας


Ο μόλις 39 ετών Γιώργος Κώτσηρας, είναι ο νέος υφυπουργός εξωτερικών δίπλα στον υπουργό Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής του βορειοδυτικού τομέα της Αττικής τυγχάνει της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος στον πρώτο ανασχηματισμό της κυβέρνησης μετά τη νίκη του 2019 τον τοποθέτησε υφυπουργό δικαιοσύνης σε ηλικία 36 ετών.

Ο κ. Κώτσηρας διακεκριμένος δικηγόρος ανήκει στην ελπιδοφόρα γενιά των νέων πολιτικών με εργασιακά ένσημα, ήθος, σεμνότητα, καλλιέργεια, εντιμότητα, δημοκρατική συγκρότηση και πραγματική αγάπη για την πατρίδα.

Ο κ. Κώτσηρας είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως υποψήφιος βουλευτής στις εθνικές κάλπες του 2015 στην περιφέρεια ανατολικής Αττικής, όταν κάτοικος Νέας Μάκρης τα καλοκαίρια και γνωρίζοντας την περιοχή όπου ήταν και είναι ιδιαίτερα αγαπητός. Γρήγορα συνειδητοποίησε ότι με τα ''μεγαθήρια'' της τότε εποχής δεν είχε ελπίδες για είσοδο στη βουλή και πήρε μια μεγάλη απόφαση. Να δοκιμάσει στη δυτική Αττική όπου έλκει την οικογενειακή καταγωγή του. Και το ρίσκο του βγήκε. Φανταστείτε να μην είχε τολμήσει. Και η πολιτική σταδιοδρομία του θα είχε βαλτώσει και η χώρα θα στερείτο από έναν λαμπρό νέο πολιτικό με προοπτική δεκαετιών...