iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 06 Μαΐου 2024

Πολιτική ''σφήνα''
Κασσελάκη για την
αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ


Ενθουσιασμένος για την ανταπόκριση που είχε η πολιτική του πλατφόρμα «ΣΥ.ΡΙΖ.ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΡΑ» δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος την Τρίτη αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για το εάν θα είναι ο 5ος υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος.
Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο αμερικανοτραφής και αυτοδημιούργητος εφοπλιστής διαβεβαιώνει ότι διαβάζει όλες τις προτάσεις που του στέλνουν.
«Κάποιες από αυτές τις προτάσεις θα τις δείτε σύντομα να εντάσσονται στο σχέδιό μας. Σας παραθέτω εδώ, σε κάρτες, τα βασικά σημεία της πλατφόρμας μας και περιμένω και νέες προτάσεις σας. Γιατί μόνο με διάδραση, μόνο με το «μαζί», μόνο με σχέδιο, αλλάζει η Ελλάδα», αναφέρει στην ανάρτησή του.
Στην πλατφόρμα του περιλαμβάνει προτάσεις που αφορούν σε πραγματικές και όχι εικονικές δηλώσεις πόθεν έσχες, δραστικο περιορισμό της ασυλίας των βουλευτών, απαγόρευση κρατικής χρηματοδότησης στα κανάλια εθνικής εμβέλειας και κατάργηση κάθε ασυλίας για στελέχη Τραπεζών, δημόσιων Οργανισμών και Ταμείων.
Όσον αφορά στα εργασιακά, ο κ. Κασσελάκης προτείνει την πλήρη εξομοίωση όσων εργάζονται με «μπλοκάκι» με τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου (σε αποζημιώσεις, επιδόματα, δώρα, άδεια μητρότητας κλπ) και νέα φορολογική κλίμακα με γενναία ελάφρυνση για τους υπαλλήλους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Επίσης, τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας - Κράτους και τη δημιουργία επαγγελματικού στρατού, με την παράλληλη κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας και την αντικατάστασή της με εθνική κοινωνική θητεία για όλους και όλες.
Για τα πανεπιστήμια προτείνει τη θεσμοθέτηση κυρώσεων για όσους προξενούν φθορές στα Πανεπιστήμια από τη σύγκλητο και τους φοιτητικούς συλλόγους, ενώ τάσσεται υπέρ των δωρεών και των συνεργασιών με ξένα πανεπιστήμια, εντός του δημόσιου πανεπιστημίου.
Έμφαση δίνει σε θέματα ισότητας και ενάντια στη συντηρητικοποίηση, σημειώνοντας ότι υιοθετεί τις πιο προοδευτικές νομοθεσίες των ευρωπαϊκών κρατών, που αφορούν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (γυναίκες, αναπήρους, ΛΟΑΤΚΙ+, μονογενεϊκές οικογένειες κλπ).
«Για να εμπιστευτεί ξανά η κοινωνία των ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να εμπιστευτεί ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ την κοινωνία. Παράλληλα με τη δική του αλλαγή, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να θέσει ως στόχο να αλλάξει τη χώρα. Όχι να τη διαχειριστεί. Να την αλλάξει. Ριζοσπαστικά», τονίζει.