iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Νίκος Ανδρουλάκης σε
Κ. Μητσοτάκη: Είστε
ανεπαρκκής και ανεύθυνος


Σε ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό, προχώρησε , από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης καταλογίζοντας την πλήρη ευθύνη για ανεπάρκεια κι ανευθυνότητα στη πρόληψη και κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών και των έντονων προβλημάτων που έπληξαν και συνεχίζουν να πλήττουν τη χώρα.
Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πως οι κυβερνητικοί χειρισμοί «είναι τα αποκαλυπτήρια μιας κυβέρνησης αυξημένης αυταρέσκειας, αυξημένης αλαζονείας και μηδενικής αποτελεσματικότητας. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μιας «οργανωμένης ανευθυνότητας» στη διαχείριση κρίσιμων προβλημάτων του ελληνικού λαού».
Επισημαίνοντας την έξαρση της ακρίβειας , το στεγαστικό πρόβλημα διογκώνεται ραγδαία, τα ενοίκια καλπάζουν, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να μην μπορούν να βρουν φτηνή και ποιοτική κατοικία, τις εξελίξεις στο δυστύχημα των Τεμπών ,την επέλαση, όπως είπε, 200 νεοναζί χούλιγκαν που παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών των γειτονικών κρατών, διέσχισαν ανενόχλητοι όλη τη χώρα και δολοφόνησαν έναν άνθρωπο στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε το επιτελικό κράτος ως μηχανισμός συγκέντρωσης εξουσίας, αλλά διάχυσης της ευθύνης για να καλύπτονται οι πραγματικά υπεύθυνοι.
Με τη ενδεικτική φράση «σε λίγο θα μας πείτε ότι παραλάβατε «καμένη γη», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε εκτενή αναφορά ασκώντας οξεία κριτική στις πυρκαγιές που απείλησαν νευραλγικές υποδομές του κράτους, όπως στην Αγχίαλο και την εκκένωση του νοσοκομείου στην Αλεξανδρούπολη κι υποστήριξε πώς η κυβέρνηση« θεωρεί πως οι ευθύνες παραγράφονται με μια «βόλτα» του κ. Χαρδαλιά σε στρατιωτικές μονάδες κατόπιν εορτής για να ελέγξει αυτά που όφειλε να έχει επιθεωρήσει από πριν. Μάλιστα πάνω στη αγωνία του, να δείξει ότι κάτι κάνει, δημοσίευσε μέχρι και απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες».