iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης:
Παγκόσμια συμμαχία
για το περιβάλλον


Για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα - φυσικά και η Ελλάδα - μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τοποθέτησή του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε μιλώντας για την κλιματική αλλαγή, θύμα της οποίας είναι η Μεσόγειος και η Ελλάδα. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις κινήσεις που έχει κάνει η χώρα μας για να θωρακιστεί απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, σημειώνοντας πως είναι σημαντικό να γίνουν κι άλλα αλλά ακόμα και σε υπερεθνικό επίπεδο.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τις φωτιές που έπληξαν την χώρα μας το περασμένο καλοκαίρι και ευχαρίστησε τις χώρες που βοήθησαν στέλνοντας πυροσβέστες που ηρωικά αντιμετώπισαν τα φαινόμενα. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και στις αυξημένες ροές σημειώνοντας πως χάνουν τη ζωή τους μετανάστες στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα έχει κάνει πολλά βήματα και έχει αντιμετωπίσει το φαινόμενο, ωστόσο είναι ανάγκη να υπάρχει συνεργασία και μεταξύ χωρών.