iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Στέφανος Κασσελάκης:
Έχω το δικό μου...
Αριστερόμετρο


Απάντηση στην εσωκομματική αντιπολίτευση έδωσε από το Κερατσίνι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας σε ερώτημα πολίτη της περιοχής.

«Απόψε στο Κερατσίνι δέχτηκα το ερώτημα που έχουν πολλοί στο νου τους αυτές τις μέρες. Απαντάω ξεκάθαρα» σχολίασε ο κ. Κασσελάκης, όταν ρωτήθηκε αν θα έπρεπε όσοι διαφωνούν από το κόμμα, να αποχωρίσουν.

«Λοιπόν, ευχαριστώ για την ερώτηση. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί από εσάς έχετε αυτήν την ανησυχία. Η εκλογή μου σίγουρα σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας θέλει η Αριστερά να κυβερνήσει ξανά, το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να δώσουμε έμπρακτες λύσεις. Άμα είναι λύσεις που ανήκουνε σε προηγούμενο αιώνα, δεν θα πείσουμε. Αυτό είναι πραγματικό» περιέγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. «Αλλά, περιμένετε, αλλά ποια είναι η πλάκα στο οποίο αυτό που λες τώρα; Το ότι να βγάλεις αριστερόμετρο και να το βάλεις σε κάποιον άλλο είναι δεξιά πρακτική. Είναι δεξιά πρακτική το να βουλώνεις το στόμα του άλλου», πρόσθεσε. «Άρα πως απαντάω σε εκείνους; Βγάζω το δικό μου αριστερόμετρο και το κρατάω στην τσέπη μου. Δεν τους το δίνω το αριστερόμετρο μου, γιατί αυτό πάει να πει Αριστερά» ανταπάντησε ο κ. Κασσελάκης. «Πάει να πει ότι αγκαλιάζουμε όλους και άμα θέλουν να συνεισφέρουν και να τρέξουν στους δρόμους και να μοιράσουν τα φυλλάδιά μας, εδώ είμαστε», κατέληξε.

 

 

«Μετά την πρόσκληση που έκανα, γράφτηκαν 500 νέα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ. Για όσους αμφιβάλλουν για το τι χτίζουμε, ας πουν εκείνοι πότε έφεραν 500 νέα μέλη σε μία μέρα. Προσκαλέστε τα να συνεργαστούν μαζί σας, να αισθανθούν ότι το κόμμα δεν είναι ξινίλα αλλά αγκαλιά. Πείτε μου πού θέλετε να δουλέψετε στην κοινωνία και θα έχετε έναν σύμμαχο δίπλα σας.
Για την Ευρωβουλή: Ναι, σέβομαι τον κόπο όλων των υποψήφιων στα ψηφοδέλτια και των ευρωβουλευτών μας, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει και νέα στελέχη. Το απαιτεί η κοινωνία. Αυτή είναι η εντολή που πήρα και θα την τιμήσω. Πρέπει να χτίσουμε μια σύγχρονη πατριωτική Αριστερά, όπου η εξωτερική πολιτική θα εγγυάται την άμυνα του τόπου και δε θα μπλέκει σε περιπέτειες της Αμερικής. Το λέω ξεκάθαρα σε όλους.

Για όσους νομίζουν ότι είμαι φυτευτός της Αμερικής: Δεν έχω πόθεν έσχες να κρύψω, που το ξέρει η CIA. Δε με έχει. άλλοι έχουν να κρύψουν πώς απέκτησαν τον πλούτο τους. Για να αλλάξει ο τόπος πρέπει να σπάσουμε τους μηχανισμούς των συμφερόντων. Χρειάζεται ένα ουρανοκατέβατο αουτσάιντερ για να ‘ρθει δίπλα σας στην κοινωνία να το πετύχουμε. Όχι Μεσσίας. Καθόλου. Συνεργάτης, σύμμαχος, ΣΥΝάνθρωπος. Ελάτε να δείξουμε ότι η σύγχρονη Αριστερά παράγει αποδοτική, ανθρωποκεντρική πολιτική».