iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 20 Μαΐου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης:
Ο κάθε τυχοδιώκτης
θα γίνει δήμαρχος;


Ο κυβερνητικός τραγέλαφος όπως τον χαρακτηρίζουν πολιτικοί αναλυτές, που πήρε στη Βουλή την όψη του «Κλεισθένη» και τελικά υπερψηφίστηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα από την πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απέδειξε ότι το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες είναι ανοικτό από τις 21 Αυγούστου και μετά.

Για τη Νέα Δημοκρατία, η επιβολή της απλής αναλογικής στην τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ως στόχο να θεσμοθετηθεί η πολιτική συναλλαγή, γεγονός που θα φέρει είτε αλλεπάλληλες εκλογές είτε μόνιμη αδυναμία λήψης αποφάσεων και παραγωγής έργου.

Ήδη, όπως πληροφορούνται στην οδό Πειραιώς, η κυβέρνηση έχει φροντίσει το τελευταίο διάστημα να ικανοποιεί όλα τα αιτήματα δημάρχων ανά τη χώρα, ακόμη και τοπικών αρχόντων που είχαν εκλεγεί με τη σημαία της ΝΔ, δημιουργώντας σχέσεις που γεννούν υποχρεώσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο. Όπως κατήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια από την οποία απουσίαζε ο Αλέξης Τσίπρας παρά τη σοβαρότητα του νομοσχεδίου, με τον «Κλεισθένη» η κυβέρνηση προχωρά ένα βήμα πιο πέρα και «δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολιτικό τυχοδιώκτη, αλλά και στην Χρυσή Αυγή, να φτιάξει ερείσματα στους Δήμους».

Στο γαλάζιο επιτελείο γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας στοχεύει στο να αποφύγει την πανωλεθρία όπου οδηγείται με γεωμετρική πρόοδο όσο περνούν οι μήνες και να πετύχει μια ήττα διαχειρίσιμη (άλλο το να συγκεντρώσει ποσοστό περί το 15% και άλλο περί το 20%), ώστε να αποτελεί υπολογίσιμο πολιτικό παράγοντα την επόμενη μέρα, με δεδομένο ότι υπάρχει και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020.  Για αυτό και δεν θα τους προκαλέσει έκπληξη αν ο πρωθυπουργός προκηρύξει εκλογές ακόμη και για προσεχές Φθινόπωρο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει πως όποτε και να στηθούν οι κάλπες ο κ. Τσίπρας δεν θα πετύχει το στόχο του. «Εθνικές εκλογές, ευρωεκλογές,  αυτοδιοικητικές; Θέλετε να τις κάνετε όλες μαζί; Δοκιμάστε το. Θα καταλάβετε ότι η κοινωνία έχει ήδη αποφασίσει να σας τιμωρήσει με την ψήφο της και η λαϊκή δυσαρέσκεια ούτε θα μπερδευτεί, ούτε θα μοιραστεί, αν στήσετε περισσότερες κάλπες. Θα μεταβληθεί σε μια μετωπική απόρριψη της κυβέρνησης. Μην έχετε λοιπόν και σε αυτό αυταπάτες. Αν το επιχειρήσετε θα χάσετε παντού και θα τα χάσετε όλα μονομιάς» τόνισε χθες απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ newpost.gr