iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Ο Δημήτρης Τσιόδρας
παρουσιάζει το
νέο του βιβλίο


Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 7 τοαπόγευμα ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τσιόδρας παρουσιάζει το βιβλίο του «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση- Οι περιπέτειες ενός οράματος» που αφορά την ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το όραμα μέχρι την πράξη της.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Επιπλέον, στη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα μιλήσουν οι πρώην Επίτροποι της Ελλάδας στην Ε.Ε, δηλαδή ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Μαρία Δαμανάκη, ο Σταύρος Δήμας και η Άννα Διαμαντοπούλου. Παρέμβαση θα πραγματοποιήσει και ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Τη συζήτηση θα συντονίσει η ειδική σύμβουλος του πρωθυπουργού για ζητήματα διεθνούς πολιτικής και δημοσιογράφος, Αριστοτελία Πελώνη.

Στις σελίδες αυτού του βιβλίου καταγράφονται οι διαμάχες στο εσωτερικό της Ένωσης από το ξεκίνημά της και στη διάρκεια κομβικών στιγμών, που καθόρισαν κι επηρεάζουν ακόμη την κοινή πορεία. Διαμάχες που πηγάζουν από διαφορετικές αντιλήψεις για το κοινό νόμισμα, την αμυντική ενοποίηση, τη γερμανική επανένωση, τη διαχείριση της κρίσης στην ευρωζώνη, τον ρόλο της ΕΕ στον κόσμο, τις απαντήσεις στις νέες προκλήσεις ασφαλείας. Στο βιβλίο γίνεται, επίσης, μια περιγραφή των «ελληνικών περιπετειών» στη διάρκεια της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας.