iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης:
Στέλνουμε εργατικούς
ανθρώπους στην Ευρώπη


«Η Νέα Δημοκραρτία έμεινε πάντα πιστή στον ευρωπαικό δρόμο. Ακόμα και τις πιο δύσκολες συνθήκες τις ξεπεράσαμε και κάναμε την Ελλλάδα πρωταγωνιστή στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσιόδρα, με τίτλο «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση. Οι περιπέτειες ενός οράματος». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι οι επικείμενες ευρωεκλογές αποκτούν μια ιδαίτερη σημασία. «Δεν είναι κάλπες διαμαρτυρίας αλλά θα σηματοδοτήσουν αν η ΕΕ θα επιταχύνει την εξέλιξη της» και πρόσθεσε ότι αυτές οι κάλπες δεν προσφέρονται για κομματική καταγραφή ισχύος ή για την αποστολή ανέξοδων μηνυμάτων για εσωτερική κατανάλωση.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να στείλει και ένα μήνυμα στον αγροτικό κόσμο λέγοντας ότι αυτή η κυβέρνηση με τον αγώνα που έδωσε στα ευρωπαικά φόρα κατάφερε να διατηρήσει στη χώρα μας τους ίδιους πόρους για την ΚΑΠ όταν στις άλλες χώρες μειώθηκαν.

«Πρέπει λοιπόν να ενδυναμώσουμε την παράταξη που ξέρει και μπορεί να παρεμβαίνει στους ευρωπαικούς σχηματισμούς» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και τόνισε την ανάγκη να σταλούν στις Βρυξέλλες πρόσωπα που μπορούν να σταθούν με την αφοσίωσή τους και την εργατικότητά τους.

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός είπε: «Εύχομαι το βιβλίο να είναι καλοτάξιδο και καλοτάξιδη να είναι και η πορεία του συγγραφέα στους επόμενους στόχους τους. Η χώρα έχει ανάγκη από φρέσκιες ιδέες και από ικανούς ανθρώπους να τις κάνουν πράξη».