iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 06 Μαΐου 2024

Κατερίνα Παπακώστα:
''Οι μετανάστες
είναι κατσαρίδες''


Διατηρώντας τους λεγόμενους «αμετακίνητους», δηλαδή Νίκο Κοτζιά, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πάνο Καμμένο, ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε την Τρίτη σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, με σαφή εκλογικό προσανατολισμό, δημιουργώντας μια πολιτική κολυμβήθρα του Σιλωάμ:

και Κατερίνα Παπακώστα και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Μυρσίνη Ζορμπά. Η αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος ήταν προεξοφλημένη μετά την τραγωδία στο Μάτι, όπου η κυβέρνηση βρέθηκε πολλαπλώς εκτεθειμένη και επιταχύνθηκε μετά την «μετάταξη» το βράδυ της Δευτέρας του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη στη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η δεύτερη κομβική αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος, μετά τον δομικό ανασχηματισμό του Νοεμβρίου 2016, τον οποίο είχε επιβάλει εν πολλοίς η αντιπαράθεση του τότε υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη με την Εκκλησία αλλά και το φιάσκο με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Στο νέο σχήμα προστέθηκαν 13 νέα πρόσωπα, ενώ τέθηκαν εκτός ο Παναγιώτης Κουρουμπλής (υπ. Ναυτιλίας), ο Σταύρος Κοντονής (υπ. Δικαιοσύνης), η Λυδία Κονιόρδου (υπ. Πολιτισμού), καθώς και οι Βαγγέλης Αποστόλου (υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης), Γιάννης Τσιρώνης (υφ. Περιβάλλοντος) και Γιάννης Μπαλάφας (υφ. Μεταναστευτικής Πολιτικής).

Ο Πρωθυπουργός δεν άλλαξε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ενώ όρισε πρώτο τη τάξει υπουργό (Εσωτερικών) τον έως τώρα αν. υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρο Χαρίτση και υπουργό Δικαιοσύνης τον μέχρι τώρα γενικό γραμματέα της κυβέρνησης (και εξ απορρήτων σε νομικά ζητήματα), Μιχάλη Καλογήρου. Επίσης, αναβάθμισε τον Φώτη Κουβέλη δίνοντάς του υπουργείο (το Ναυτιλίας), ανέθεσε στην προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ κυρία Ξενογιαννακοπούλου το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ στην κυρία Ζορμπά, παλιά ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ (επί Σημίτη) έδωσε το χαρτοφυλάκιο του Πολιτισμού.

Την κυρία Παπακώστα, η οποία μόλις το μεσημέρι είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Καμμένο και είχε διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία τον Οκτώβριο του 2017, τη διόρισε αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Η κυρία Παπακώστα είναι η ίδια κυρία Παπακώστα που το 2012 είχε αποκαλέσει τους μετανάστες «κατσαρίδες» και θα έχει ενδιαφέρον πώς θα το υπερασπιστούν αυτό η «Αυγή» (που μέχρι πρότινος το καυτηρίαζε, εδώ) και τα άλλα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.