iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Συνάντηση του Πούτιν
με Αλέξη Τσίπρα
στη Μόσχα


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντήσει στη Μόσχα τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στις 12 Δεκεμβρίου, αναφέρει το Sputnik επικαλούμενο Έλληνα κυβερνητικό αξιωματούχο που δεν κατονομάζεται.

«Η προκαταρκτική ημερομηνία της επίσκεψης έχει τεθεί για τις 12 Δεκεμβρίου. Ο πρωθυπουργός ελπίζει σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν» ανέφερε η ίδια πηγή στο Sputnik.

Νωρίτερα, στις 5 Δεκεμβρίου, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της ελληνο-ρωσικής επιτροπής συνεργασίας για ζητήματα Οικονομίας, Βιομηχανίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας, πρόσθεσε η ίδια πηγή. 

Η συνάντηση είχε συμφωνηθεί πριν δημιουργηθεί ένταση στις σχέσεις Αθήνας - Μόσχας, μετά την απέλαση Ρώσων διπλωματών που φέρονται να εργάζονταν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η εφαρμογή της θα ήταν σημαντικό πλήγμα για τη Ρωσία, δεδομένου ότι θα άνοιγε το δρόμο για ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Την Κυριακή, πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ δήλωσε αισιόδοξος ότι τα πρόσφατα σύννεφα στις ελληνορωσικές σχέσεις δεν θα έχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις