iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 22 Μαΐου 2024

Ανάρτηση - ''όλμος''
στο διαδίκτυο
του Στέφανου Μάνου


Υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 86 του συντάγματος τάσσεται ο Στέφανος Μάνος, τονίζοντας ότι αυτό «δηλητηριάζει» την πολιτική ζωή και υπονομεύει την πίστη του λαού στο δημοκρατικό πολίτευμα.

Στο μέλλον οι υπουργοί πρέπει να αντιμετωπίζονται από τη δικαιοσύνη όπως οι κοινοί πολίτες, υπογραμμίζει ο κ. Μάνος σε ανάρτησή του στο Facebook. Χαρακτηρίζει άτολμη την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 και παραθέτει το πώς θα πρέπει να διατυπωθεί το εν λόγω άρθρο, προκειμένου να ασκείται από την εισαγγελία του ανώτατου δικαστηρίου ποινική δίωξη κατά μέλους της κυβέρνησης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέφανου Μάνου:

«Υπάρχουν θεσμοί που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή και υπονομεύουν την πίστη του λαού στο δημοκρατικό πολίτευμα. Ένας τέτοιος "θεσμός" είναι το άρθρο 86 του Συντάγματος που στην πράξη έχει οδηγήσει στο ακαταδίωκτο των Υπουργών. Γενική είναι η απαίτηση να αναθεωρηθεί το άρθρο 86.

Προσοχή! Πως θα ξεπεράσουμε την απάθεια που μας διακρίνει; Πως θα αναγκάσουμε το πολιτικό σύστημα να διαμορφώσει το θεσμό έτσι ώστε οι υπουργοί στο μέλλον να αντιμετωπίζονται από τη Δικαιοσύνη όπως οι κοινοί πολίτες;