iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Μητσοτάκης σε Τσίπρα:
Κάνε άμεσα
εθνικές εκλογές


Σε «ροντέο» μετατράπηκε η Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που ακυρώνει την περικοπή των συντάξεων, δίνοντας μια πρώτη «γεύση» για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες έως τις εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι αντάλλαξε τις συντάξεις με το Σκοπιανό και έβαλε «φωτιά» στη συζήτηση, με τον κ. Τσίπρα να απαντά σε πολύ υψηλούς τόνους και να προκαλεί διπλά τον αρχηγό της ΝΔ: τόσο σε τηλεοπτική μονομαχία όσο και να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Η συζήτηση που ακολούθησε αποτέλεσε μια αντιπαράθεση εφ’ όλης της ύλης, «ξεφεύγοντας» κατά πολύ από το προκείμενο: τη μη περικοπή των συντάξεων.

Ο κ. Μητσοτάκης για το Σκοπιανό και τη Συμφωνία των Πρεσπών, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αφωνία μπροστά στο γεγονός ότι ο Ζόραν Ζάεφ, όπως είπε, κέρδισε αυτό που δεν του είχε εκχωρήσει καμία κυβέρνηση στο παρελθόν: τη «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα. 

Έτσι, ζήτησε ξανά εκλογές πριν από την κύρωση της Συμφωνίας στη Βουλή, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ παραμένει σταθερή στη θέση της ότι δεν θα κυρώσει τη συμφωνία αυτή, ακόμα και μετά τις κάλπες των εθνικών εκλογών.