iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

''Στον αέρα''
η Κ.Ο.
των ΑΝ.ΕΛ.


Ο Πάνος Καμμένος μέχρι πριν λίγες ημέρες ήταν υπουργός και κυβερνητικός εταίρος. Και τώρα, λίγες ημέρες μετά, όχι απλά βρέθηκε εκτός κυβέρνησης αλλά κινδυνεύει να τον αφήσουν και χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα. 

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος έδωσε ολιγοήμερο φιλί ζωής στον Πάνο Καμμένο που κινδύνευε από χθες να μείνει χωρίς ΚΟ. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαχριστόπουλος λίγο πριν πει το «Ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε ότι αποφάσισε να μην παραιτηθεί ακόμη από βουλευτής των ΑΝΕΛ και παραδώσει την έδρα του. Σε περίπτωση που το έκανε ο Πάνος Καμμένος θα έμενε αυτομάτως χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα και θα έχανε τα προνόμια που έχει ως αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος. 

 

Ωστόσο, το φιλί της ζωής είναι ολιγοήμερο. Μέχρι την Πέμπτη συγκεκριμένα. «Κι ενώ είχα έτοιμη την παραίτησή μου, όταν άκουσα τον Πάνο Καμμένο σκέφτηκα ότι δεν θέλω να είμαι εγώ που θα διαλύσω την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.Έδωσα μία υπόσχεση στον εαυτό μου, σε κανένα άλλον, να παρατείνω μέχρι να βρει κάποια λύση, υπάρχουν δυο-τρεις βουλευτές, γιατί αν δεν είσαι βουλευτής που να προέρχεσαι από το συγκεκριμένο κόμμα δεν «πιάνεται» η πεντάδα. Για 4-5 μέρες δεν χάθηκε ο κόσμος. Θα περιμένω το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, είτε βρει ο κ. Καμμένος λύση είτε όχι με την κοινοβουλευτική ομάδα, εγώ θα παραδώσω την έδρα μου», είπε χαρακτηριστικά σήμερα ο κ. Παπαχριστόπουλος μιλώντας στο ρ/σ focus.