iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Economist:
Το λυκόφως
του Αλέξη Τσίπρα


Για λυκόφως του Αλέξη Τσίπρα κάνει λόγο το περιοδικό Economist σε άρθρο του με τίτλο «ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς ήττα στις εκλογές» στον υπότιτλο του οποίου σχολιάζει ότι «έχει κυβερνήσει καλύτερα από ό,τι φοβόντουσαν οι περισσότεροι».

Όπως γράφει το περιοδικό «για άνδρας που αντιμετωπίζει άμεσα εκλογικό αφανισμό, ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει τόσο απροβλημάτιστος όσο ο Σωκράτης όταν ετοιμαζόταν να πιει το κώνιο».

Στο άρθρο επισημαίνεται η επιμονή του πρωθυπουργού να μην πιστεύει στις δημοσκοπήσεις υποστηρίζοντας ότι κάνουν συστηματικά λάθος «παρά το γεγονός ότι και οι 12 που έχουν δημοσιευτεί από τις αρχές του χρόνου δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει από τη ΝΔ, με εννέα εξ αυτών να δίνουν διψήφιο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία».

Κάνοντας μια αναδρομή στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ο Economist γράφει για τον Αλέξη Τσίπρα ότι «έχει εκτελέσει την πιο αξιομνημόνευτη μεταστροφή στην πρόσφατη ευρωπαϊκή ιστορία». «Ο υπουργός Οικονομίας που αψηφούσε τους Γερμανούς, ο Γιάνης Βαρουφάκης, απομακρύνθηκε, οι όροι του Μνημονίου που είχε επανειλλημένως απορρίψει έγιναν δεκτοί και η τελευταία φάση του προγράμματος λιτότητας εφαρμόστηκε πλήρως» προστίθεται στο άρθρο.