iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

''Καφενείο''
η βουλή
Απίστευτοι διάλογοι


Απίστευτης οξύτητας ήταν οι διάλογοι στη Βουλη, στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ανοιχτά το θέμα των διακοπών του πρωθυπουργού με το κότερο του εφοπλιστή Παναγόπουλου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εκεί που παλιά ακουγόταν το σύνθημα «νάτος νάτος ο πρωθυπουργός», τώρα ακούγεται το «νάτος νάτος ο σκαφάτος». Ο αρχηγός της ΝΔ μίλησε για «ξεδιάντροπη υποκρισία», αλλά και «συναλλαγή» μεταξύ του κ. Τσίπρα και της Κατερίνας Παναγοπούλου, σημειώνοντας ότι πρώτα τη διόρισε σύμβουλό του, μετά πήρε το σκάφος της οικογένειάς της και πήγε διακοπές στο Ιούνιο, μετά τη διόρισε πρέσβη εκ προσωπικοτήτων και στη συνέχεια την πρότεινε για μόνιμο μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Απαντώντας ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι φιλοξενήθηκε για τρεις μέρες στο σκάφος της οικογένειας της συνεργάτιδάς του Κατερίνας Παναγοπούλου, τονίζοντας ότι ο σύζυγός της ήταν αξιοσέβαστος πλοιοκτήτης, που ουδέποτε είχε σχέση με τη διαπλοκή. Επετέθη με σφοδρότητα στην οικογένεια Μητσοτάκη, λέγοντας ότι έγινε «ζάπλουτη», χωρίς να δουλέψει ποτέ. Στοχοποίησε δε προσωπικά τον αρχηγό της ΝΔ, αναφέροντας ότι διαθέτει εξοχικό στην Τήνο «μεσοτοιχία με τον Χριστοφοράκο της Siemens», από τον οποίο -όπως είπε- πήρε και τηλεφωνικό κέντρο, ενώ το περσινό καλοκαίρι κυκλοφορούσε με ελικόπτερο εφοπλιστή-καναλάρχη (εννοώντας τον κ. Κυριακού του Αντέννα). Έβαλε δε στη συζήτηση και τη σύζυγό του Μαρέβα, σημειώνοντας ότι έχει αγοράσει το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι και χρηματοδοτήθηκε από off shore εταιρεία, από την οποία χρηματοδοτήθηκε και η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που πολεμά την κυβέρνηση. «Είστε ο Στέφανος Χίος της πολιτικής», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας τη φράση που χρησιμοποίησε το πρωί ο Γιάννης Ραγκούσης. Και επανέλαβε την κατηγορία ότι ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης είναι κουμπάρος του κ. Μητσοτάκη και χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ που διαθέτει για τον χτυπάει, ενώ διώκεται από τη Δικαιοσύνη για εμπόριο ναρκωτικών.

Μέσα σε θύελλα αντιδράσεων από τον Ανδρέα Λοβέρδο, που φώναζε ότι δεν γίνεται να εξαντλείται η συζήτηση σε σντιδικία Τσίπρα-Μητσοτάκη, ξαναπήρε τον λόγο ο αρχηγός της ΝΔ για να εξαπολύσει νέα προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό. «Η οικογένειά σας πλούτισε επί χούντας, κάνοντας δουλειές μαζί της», υποστήριξε. «Κάνατε διακοπές σε σκάφος εφοπλιστή και αυτό δεν είναι κακό. Κακό είναι είναι ότι το κρύψατε, παριστάνοντας τον αριστερό. Αλλά πώς να το ομολογήσετε όταν όλα αυτά έγιναν λίγες μέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι; Γι αυτό επιλέξατε την Ιθάκη, για να εκφωνήσετε το μήνυμα για τη δήθεν έξοδο από τα μνημόνια. Επειδή ήσασταν σκαφάτος στο Ιόνιο».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι δεν είναι δικός του κουμπάρος ο Βαγγέλης Μαρινάκης (πράγματι, είναι της αδελφής του Ντόρας Μπακογιάννη) και ούτε συχνάζει στο κότερό του.