iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 06 Μαΐου 2024

Τenet Η ταινία
του καλοκαιριού
στα σινεμά (βίντεο)


Κρατάμε ως άλλο μίτο της Αριάδνης αυτή τη φράση και βουτάμε στα βαθιά νερά του Tenet χωρίς ανάσα.

Η υπερπαραγωγή του Κρίστοφερ Νόλαν είναι ένα κινηματογραφικό έπος που δεν χρειάζεται να το κατανοήσεις απόλυτα για να το αγαπήσεις ή έστω, να το αφήσεις να σε γοητεύσει. Όχι ότι δεν θα διασκεδάσεις προσπαθώντας, ειδικά αν σε συναρπάζουν οι νόμοι της φυσικής και τα παράδοξα που μπορεί να συμβαίνουν εν αγνοία μας σε διαφορετικές διαστάσεις του χωροχρόνου.

Ο Άγγλος σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός (αριστερά στη φωτ. με τον πρωταγωνιστή του Tenet Τζον Ντέιβιντ Γουάσινγκτον στα γυρίσματα της ταινίας) έχει κερδίσει με το σπαθί του φανατικούς θαυμαστές για τις ταινίες του (ενδεικτικά Inception, Interstellar, Δουνκέρκη, η τριλογία του Σκοτεινού Ιππότη) και έχει συνηθίσει το κοινό σε σενάρια με σπαζοκεφαλιές που έχουν να κάνουν με το χρόνο ή τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα.

Αυτές τις δύσκολες για τη βιομηχανία του σινεμά (αλλά και για τους -ρομαντικούς;- σινεφίλ που δεν μπορούν να φανταστούν μια ζωή μακριά από τις κινηματογραφικές αίθουσες) μέρες, ο Νόλαν πάλεψε και κατάφερε να φέρει την ταινία του στις μεγάλες οθόνες. Γιατί εκεί της αξίζει να τη δούμε.