iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Απόψε στην τηλεόραση
το ωραιότερο μιούζικαλ
της σύγχρονης εποχής


Το ωραιότερο σύγχρονο μιούζικαλ (μετά το 1980) το εμβληματικό La La Land προβάλει απόψε στις 12 παρά 10 τα μεσάνυχτα το Star.

Η έξαψη  έρχεται από τα πρώτα λεπτά. Η θεαματική έναρξη της ταινίας βοηθά πολύ σ’ αυτό.

Στο La La Land έχεις την ευκαιρία εσύ, ο λιγότερο ή περισσότερο σινεφίλ, να ξεφύγεις, να αισθανθείς μαγικά, χρωματιστά, χορευτικά, να ονειρευτείς! 

Η ιστορία διαδραματίζεται στο Λος Άντζελες (παρατσούκλι La La Land), με χρονική βοήθεια για τον θεατή τις τέσσερις εποχές, οι οποίες αναγράφονται στην οθόνη κάθε που αλλάζουν.

-Ταλαντούχος πιανίστας ο Ράιαν Γκόσλινγκ. Πόσο μάλλον όταν χορεύει και τραγουδάει! Είναι ο μουσικός που λατρεύει την αυθεντική παραδοσιακή τζαζ, με όνειρο να αποκτήσει το δικό του τζαζ κλαμπ.

-Απίθανη Έμα Στόουν γεμίζει την οθόνη με τα τεράστια μάτια της, την εκφραστικότητα, τη χάρη και τη γλυκύτητά της. «Δένουν» μεταξύ τους, καθώς έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν και έχει επέλθει η απαραίτητη οικειότητα. Φυσικά ερωτεύονται...

Στις 24 Ιανουαρίου 2017, οπότε και ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα Βραβεία Όσκαρ, έγινε γνωστό πως η ταινία ισοφάρισε το ρεκόρ των υποψηφιοτήτων του Τιτανικού και του Όλα για την Εύα, λαμβάνοντας συνολικά 14 υποψηφιότητες: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και πρωτότυπου σεναρίου (Ντάμιεν Σαζέλ), Α’ Ανδρικού ρόλου (Ράιαν Γκόσλινγκ), Α’ Γυναικείου ρόλου (Έμμα Στόουν), μουσικής επένδυσης, τραγουδιού (2 υποψηφιότητες), φωτογραφίας, μοντάζ ταινίας, μοντάζ ήχου, μίξης ήχου, κοστουμιών και σχεδιασμού παραγωγής. Εν τέλει, κέρδισε 6 Όσκαρ : Α’ Γυναικείου Ρόλου (Έμμα Στόουν), Σκηνοθεσίας, Φωτογραφίας, Καλύτερης Μουσικής, Καλύτερου Τραγουδιού και Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης.

lala-land-