iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Διαδικτυακό εορταστικό
γκαλά από την
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών


Όσοι αγαπούν την κλασική μουσική θα απολαύσουν σίγουρα την μεγάλη συναυλία που ετοιμάζει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η εορταστική μουσική αυτή πρόταση θα μεταδοθεί στις 8.30 το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου σε live streaming από την σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Τρεις έλληνες ερμηνευτές με διεθνή διαπιστευτήρια, η σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση, ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος και ο μπάσος Χριστόφορος Σταμπόγλης θα μας ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο του λυρικού τραγουδιού, ξεδιπλώνοντας το φωνητικό τους ταλέντο πλαισιωμένοι από την ΚΟΑ που θα διευθύνει ο ταλαντούχος αρχιμουσικός Κορνήλιος Μιχαηλίδης.

Στις μουσικές τους επιλογές γι’ αυτή τη λαμπερή βραδιά, άριες, ντουέτα και ορχηστρικά αποσπάσματα από αγαπημένες όπερες και οπερέτες του Vincenzo Bellini [Βιντσέντσο Μπελλίνι], του Leonard Bernstein [Λέοναρντ Μπερνστάιν], του Georges Bizet [Ζωρζ Μπιζέ], του Gaetano Donizetti [Γκαετάνο Ντονιτσέττι], του Manuel de Falla [Μανουέλ ντε Φάγια], του Charles Gounod [Σαρλ Γκουνό], του Gioachino Rossini [Τζοακίνο Ροσσίνι] και του Giuseppe Verdi [Τζουζέππε Βέρντι]. Το πρόγραμμα του φετινού γκαλά εμπνέεται από συνθέτες και έργα χωρών (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ) που δοκιμάστηκαν σκληρά στο πρώτο κύμα της πανδημίας, την περασμένη άνοιξη.

Απολαύστε την συναυλία ΕΔΩ