iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Εκπληκτικό μυθιστόρημα
με επίκεντρο τις Μαρίκες
και ήρωα έναν γάτο!


Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα με επίκεντρο τη δημοφιλή παραλία Μαρίκες στη Ραφήνα κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες από τις εκδόσεις ''Εστία''.

Τίτλος ''Μαρίκες'' και συγγραφέας ο σκηνοθέτης και μεταφραστής θεατρικών έργων, ποίησης και κειμένων θεωρίας του πολιτισμού Ηλίας Φραγκάκης.

Ένα μυθσιτόρημα σκληρό που αναμιγνύει το βίωμα, τη μαρτυρία, τις μνήμες και την ιστορία με τη μυθοπλασία - γραμμένο με τρυφερότητα, χιούμορ και σαρκασμό.

Πάρτε μια μικρή γεύση...

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Αττική. Ένας αλανιάρης γάτος, που ζει σε παραλία της Ραφήνας και κυκλοφορεί όπου γουστάρει, παρατηρώντας τα πάντα και επεμβαίνοντας όποτε κρίνει ότι χρειάζεται.

Ένα ανθρώπινο ''παζλ'' από ετερόκλητες προσωπικότητες, χαρακτήρες, επαγγέλματα, ηλικίες, εθνικότητες, πολιτικές ''ταυτότητες''...

Τί κοινό μπορεί να έχουν όλοι αυτοί και πώς συνδέονται; Αυτό το ξέρει μόνον ο γάτος Τιτάκος, ο άρχοντας της παραλίας Μαρίκες, ο αγαπημένος του κάμπινγκ «Ευτυχία» , το αλάνι που μπαινοβγαίνει στα λεωφορεία και κυκλοφορεί σαν στο σπίτι του, από την Ραφήνα ως τα Εξάρχεια κι ακόμα παραπέρα.

Μια ιστορία για ξένους από άλλους τόπους και για ξένους στον τόπο τους. Μια ιστορία με μάσκες, που άλλοι τις «φορούν» για προστασία κι άλλοι για να κρυφτούν από την ταυτότητα.

Η δράση διαρκεί περίπου είκοσι τέσσερεις ώρες, από το απόγευμα της παραμονής, ως το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς. Ο χρόνος, κατακερματισμένος όπως και οι ζωές των ηρώων, μας ταξιδεύει μπρος-πίσω, ανάποδα ή κανονικά, μέχρι το τέλος.