iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 19 Μαρτίου 2024

Οι 6 τρόποι
για να χάσετε το
''σωσίβιο'' στην κοιλιά


Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά, τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η εσωτερική πάλη ανάμεσα στην αποδοχή του λίπους στην κοιλιά και την δίαιτα, καλά κρατεί…

Στο ξεκίνημα του νέου χρόνου, οι αποφάσεις για δίαιτα και γυμναστήριο είναι πάντα πιο εύκολες, έστω και αν δεν ευδοκιμούν.

Τι γίνεται όμως μέχρι τότε;
Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν θα έρθει η συντέλεια του κόσμου αν για 2-3 εβδομάδες, όσο δηλαδή διαρκεί η περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, χαλαρώσετε και κάνετε κάποιες διατροφικές ατασθαλίες.

Υπάρχουν όμως σημεία που πρέπει να προσέχετε για να διατηρήσετε ένα υγιές σώμα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και να νιώθετε χαρούμενοι και ισορροπημένοι.

Δείτε τι συμβουλεύουν οι ειδικοί για να «ρίξετε» το σωσίβιο στο διάστημα μέχρι τα Χριστούγεννα:
Πίνετε περισσότερο νερό

Μπορεί να μην ακούγεται ιδιαίτερα ελκυστικό να πίνετε πολύ νερό τον χειμώνα, αλλά όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους, το νερό είναι απαραίτητο. Η κατανάλωση περισσότερου νερού θα σας βοηθήσει να τρώτε λιγότερα σνακ τα οποία συνήθως περιέχουν ζάχαρη και σας φορτώνουν με κενές θερμίδες. Το νερό βοηθά γενικά στη επιτάχυνση του μεταβολισμού και συστήνεται από τους ειδικούς για την απώλεια βάρους.

Στοχευμένες ασκήσεις

Όταν θέλετε να χάσετε κιλά και πόντους από την περίμετρο της μέσης πρέπει να κάνετε στοχευμένες ασκήσεις, όπως κοιλιακούς, προβολές και ασκήσεις με τα πόδια. Οι ασκήσειςαυτές θα σας βοηθήσουν να κάψετε το λίπος στην κοιλιά αλλά και να βελτιώσετε τη στάση του σώματός σας. Θα σας βοηθήσουν επίσης να ανταποκριθείτε καλύτερα σε άλλες ασκήσεις όπως, το τρέξιμο και το περπάτημα.
Προσοχή στις θερμίδες

Είναι βασικό να παρακολουθείτε τα μεγέθη των μερίδων σας. Μπορεί το πρωί να τρώτε δημητριακά, δεν συνειδητοποιείτε όμως ότι από μια μεγάλη ποσότητα, παίρνετε τις μισές θερμίδες της ημέρας.

Ο έλεγχος των μερίδων και η προετοιμασία των γευμάτων είναι ένας από τους βασικούς λόγους που «παλεύουμε» με το βάρος μας, καθώς συχνά δεν βρίσκουμε χρόνο να ετοιμάσουμε υγιεινά και θρεπτικά γεύματα.

Απαλλαγείτε από το στρες

Η παρακολούθηση των επιπέδων στρες είναι εξαιρετικά σημαντική όταν πρόκειται για την περίμετρο της μέσης, καθώς έχει φανεί ότι το αυξημένο στρες προσθέτει οδηγεί στη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά. Αυτό οφείλεται κυρίως στην παραγωγή κορτιζόλης, η οποία οδηγεί στη συλλογή λίπους από άλλα μέρη του σώματος σας και αποθήκευσή του στην κοιλιά. Όσο δύσκολο και αν είναι να χαλαρώσετε στην περίοδο που μεσολαβεί μέχρι τα Χριστούγεννα, προσπαθείτε να οργανώσετε τον χρόνο σας με τρόπο τέτοιο που θα σας επιτρέπει να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας.
Τροφές που καίνε λίπος

Όταν στοχεύετε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, είναι εύκολο να εστιάσετε σε τρόφιμα που δεν μπορείτε να φάτε. Εντάξτε στη διατροφή σας τρόφιμα που λιώνουν λίπος, όπως αβοκάντο, καρύδια, πράσινο τσάι, γιαούρτι, μούρα και νερό. Αν και μερικά από αυτά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, πρόκειται για καλά λιπαρά που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος, όταν καταναλώνονται με μέτρο, καθώς προκαλούν αίσθημα κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Αποφύγετε τη ζάχαρη

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να απαλλαγείτε από το σωσίβιο, είναι να καταργήσετε τη ζάχαρη στη διατροφή σας.
Η ζάχαρη μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για το βάρος και την υγεία σας, βρίσκεται όμως πλέον σε σχεδόν όλες τις επεξεργασμένες τροφές. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να βάζετε ζάχαρη στα ροφήματα και να τρώτε γλυκά και μπισκότα.
Η ζάχαρη που παίρνετε από τις τροφές μετατρέπεται σε γλυκόζη και κυκλοφορεί στο αίμα. Ένα μέρος αποθηκεύεται στο συκώτι και η υπόλοιπη πηγαίνει κατευθείαν στην περίμετρο της μέσης.

Πηγή: MailOnline, onmed.gr