iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 08 Μαΐου 2024

Τα 7 ''κόλπα'' για
να αποφύγουμε την
κακοσμία του στόματος


Γράφει η Μελίνα Κωσταρέλου  DDS - Χειρουργός Οδοντίατρος
Όλοι κάποια στιγμή έχουμε έρθει αντιμέτωποι με τη δυσάρεστη αναπνοή, είτε των συνομιλητών μας, είτε τη δική μας.
Το 75% περίπου των περιπτώσεων δυσάρεστης αναπνοής, γνωστής και ως "κακοσμία στόματος", οφείλεται σε προβλήματα της στοματικής κοιλότητας. Άλλες αιτίες είναι γαστρικά προβλήματα, ιγμορίτιδες ή σοβαρές παθήσεις των ούλων.
Η χαλίτωση είναι ένας ιατρικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την κακή αναπνοή, τη δυσοσμία του στόματος. Οι ασθενείς με χαλίτωση δεν αντιλαμβάνονται πάντα το πρόβλημα, ενώ συχνά το εντοπίζουν τα άτομα του περιβάλλοντός τους.
Μεγάλη ευθύνη για τη δυσάρεστη αναπνοή έχουν τα υπολείμματα τροφών, καθώς και η δημιουργία πλάκας και ουλίτιδας στα δόντια.
Πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε:
?Καθημερινό βούρτσισμα και καθάρισμα, όχι μόνο των δοντιών, αλλά και της γλώσσας και των ούλων. Το βούρτσισμα δεν θα πρέπει να γίνεται μια μόνο φορά τη μέρα, αλλά μετά από κάθε γεύμα.
?Καλή ενυδάτωση
?Αποφυγή καπνίσματος και κατανάλωσης αλκοόλ
?Κατανάλωση φρούτων και λαχανικών
?Κατανάλωση τσαγιού. Το τσάι με τις πολυφαινόλες που περιέχει εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων που ευθύνονται για την κακοσμία.
?Χρήση στοματικού διαλύματος
?Τακτική επίσκεψη στην οδοντίατρο για τον έλεγχο των δοντιών και της στοματικής κοιλότητας, αλλά και για καθαρισμό της οδοντικής πλάκας!
Η οδοντίατρος μπορεί να εξετάσει πλήρως το στόμα σας και να εντοπίσει εάν υπάρχει ένα βαθύτερο, υποκείμενο πρόβλημα που προκαλεί την χαλίτωση.
Your best smile is just a click away!
Τηλέφωνα για ραντεβού 210 645 2020 / 697 300 4786
Λ. Αλεξάνδρας 63