iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Καρύδια Ο φθινοπωρινός
ξηρός καρπός και οι
ευεργετικές του ιδιότητες


Τα καρύδια είναι ένας φθινοπωρινός καρπός, πολύ θρεπτικός και υγιεινός, που τρώγεται και σκέτος αλλά μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε μια πληθώρα συνταγών.

Η συγκομιδή τους έχει ήδη ξεκινήσει και διαρκεί από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Μιας και σε αυτήν την περίοδο μπορούμε να βρούμε φρέσκα καρύδια, σκεφτήκαμε να βρούμε και να σας προτείνουμε πως να εκμεταλλευτείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό τον καρπό.
Πλούσια σε φυτικές ίνες και μεταλλικά στοιχεία (ειδικά σε μαγνήσιο), τα καρύδια θεωρούνται ένας από τους καλύτερους ξηρούς καρπούς για την υγεία μας που μπορούμε -και ενδεχομένως επιβάλλεται- να καταναλώνουμε καθημερινά, σε μικρή ποσότητα βέβαια. Είναι πλούσια σε καλά λιπαρά, θωρακίζοντας τον οργανισμό μας απέναντι στις καρδιαγγειακές παθήσεις. Παράλληλα, έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε Ω3-λιπαρά.
Τα καρύδια συνοδεύουν υπέροχα το ποτό μας αλλά καταναλώνονται και σκέτα, ως σνακ, στο γραφείο, στο σπίτι ή ακόμα και στον δρόμο. Επειδή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μας δημιουργούν αίσθημα κορεσμού, οπότε αποτελούν το ιδανικό άρτυμα για τις λιγούρες μας, ακόμα και σε βραδινές ώρες.
Τα καρύδια είναι το κατάλληλο υλικό για γλυκά, είτε σε πρωταγωνιστικό ρόλο (πχ σε μια καρυδόπιτα) είτε σε δευτερεύοντα αλλά σημαντικό στο άρωμα (πχ σε έναν μπακλαβά). Ωστόσο, δεν αποκλείονται από αλμυρές συνταγές, κυρίως σαλάτες. Ταιριάζουν υπέροχα με τα σύκα, τα μήλα…

ΠΗΓΗ olivemagazine.gr