iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 06 Μαΐου 2024

Το σκυλάκι που διώχνει
τον φόβο στο
οδοντιατρείο! (εικόνα)


Σε ένα οδοντιατρείο στο Οχάιο, ένα μέλος του «προσωπικού» κάνει του πελάτες να βλέπουν την επίσκεψη στον οδοντογιατρό με άλλο μάτι.

Πρόκειται για έναν σκύλο θεραπείας, τον Dwight που έχει εκπαιδευτεί προκειμένου να βοηθά τους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν τον φόβο τους.
Σύμφωνα με μελέτη, το 36% των ανθρώπων πάσχουν από οδοντικό φόβο. Ωστόσο στο εν λόγω οδοντιατρείο όποιος πελάτης δώσει τη συγκατάθεσή του, ο Dwight αναλαμβάνει δράση. Φορά την ειδική στολή του και πλησιάζει τους ασθενείς με στόχο να τους κάνει να απομακρύνουν από το μυαλό τους τις άσχημες σκέψεις.

Το συμπαθέστατο τετράποδο ξεκίνησε την εκπαίδευσή του ως σκύλος θεραπείας σε ηλικία 12 εβδομάδων και συνεχίζει να εκπαιδεύεται μέχρι και σήμερα, παρέα με την ιδιοκτήτριά του που είναι οδοντίατρος στο συγκεκριμένο οδοντιατρείο. Σημειώνεται ότι τα σκυλιά θεραπείας μπορούν να αλλάξουν σημαντικά τη διάθεση και το άγχος των ανθρώπων, μειώνοντας ακόμη και την αντίληψή τους για πόνο!

Όπως συνεχίζει η McVey ο σκύλος θεραπείας «μπορεί να απασχολήσει τα φοβισμένα παιδιά που έρχονται στο οδοντιατρείο, αλλά και να προσφέρει ανακούφιση στους νευρικούς ασθενείς -ανεξαρτήτου ηλικίας- κάνοντάς τους να ξεχάσουν που βρίσκονται».