iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

''Ξενοδοχείο'' για...
γατούλες στην
Τήνο (εικόνα)


Την ώρα που πολλοί συνάνθρωποί μας βασανίζουν και εγκληματούν σε βάρος των ζώων, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που προσπαθούν να τα βοηθήσουν και να κάνουν πράγματα για αυτά.

Αυτοί είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας. Είναι μια μικρή ελπίδα μέσα σε όλα αυτά τα άσχημα που γίνονται κάθε μέρα και μας κάνουν να νιώθουμε απογοήτευση.

Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι που αγαπάνε και φροντίζουν τα ζώα δεν παύουν να μας εντυπωσιάζουν. Και αυτό γιατί βρίσκουν συνέχεια τρόπους να δείχνουν την αγάπη προς αυτά. Με χίλιους τρόπους.

Ένα τέτοιο παράδειγμα βλέπουμε και στον Άγιο Φωκά της Τήνου. Στις φωτογραφίες που ανέβασε στο Facebook ο Petros Filippou Filippou βλέπουμε ένα μικρό “ξενοδοχείο” για αδέσποτες γάτες. Ένα ξενοδοχείο που οι γατούλες διαμένουν…δωρεάν.

Και αυτό γιατί τα πρωτότυπα αυτά σπιτάκια-βαρελάκια έχουν κατασκευαστεί από μια γυναίκα που αγαπάει τα ζώα και έκανε πράξη την αγάπη της αυτή.

Πρόκειται για μια κυρία που μόνη της φροντίζει καθημερινά σε αυτό το σημείο τις γάτες. Τις στειρώνει, τις εμβολιάζει, τις ταΐζει, τους βάζει νεράκι και θέλησε και να τις προστατεύσει φτιάχνοντας αυτά τα σπιτάκια. Όπως ξέρουμε στα νησιά εκεί ο αέρας, ειδικά το χειμώνα, είναι δυνατός, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σταθεί κανείς και τίποτα. Τα βαρελάκια αυτά είναι ό,τι καλύτερο. Και για τη βροχή φυσικά. Οι γατούλες μπαίνουν μέσα και προστατεύονται.

Μπράβο στην κυρία αυτή που νοιάστηκε για αυτά τα πλάσματα, τα οποία έχουν τόσο πολύ την ανάγκη μας. Οι άνθρωποι που προσφέρουν, όπως συχνά λέμε, είναι οι ήρωες της διπλανής πόρτας.