iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 08 Μαΐου 2024

Μαθητές και δάσκαλοι
σε σχολείο της Χίου
υιοθέτησαν δύο γατούλες


Ένα πολύ ευχάριστο νέο έρχεται από την Χίο και το Δημοτικο Σχολείο Καλλιμασιάς με μια πολύ τρυφερή πρωτοβουλία. 

Ήδη από το καλοκαίρι τριγυρίζουν στον προαύλιο χώρο του σχολίου δύο μικρά γατάκια, με αποτέλεσμα όταν τα σχόλια άνοιξαν τα παιδιά να βρουν καινούριους απρόσμενους και παιχνιδιάρηδες φίλους!

Οπότε στη συνέλευση του Συλλόγου των διδασκόντων του Σχολείου τέθηκε μια ωραία ιδέα η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα! Τα δύο γατάκια… υιοθετήθηκαν από το σχολείο και θα φροντιστούν όπως τους πρέπει – θα επισκεφτούν τον κτηνίατρο, θα εμβολιαστούν, θα αποπαρασιτωθούν με την βοήθεια του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου!

Όπως αναφέρουν στο έγγραφο αυτή η κίνηση αποσκοπεί στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και της φιλοζωίας για τα αδέσποτα. Ο Σύλλογος διδασκόντων στα πλαίσια αυτά μάλιστα ζήτησε την πολύτιμη βοήθεια από τα παιδιά – να προσφέρει το καθένα 1 ευρώ για να αγοραστεί ανεστραμμένη ταϊστρα και η τροφή που χρειάζονται τα 2 γατούνια. 

Και δεν μένουν εκεί, ο δάσκαλος του σχολείου θα φτιάξει και ένα κατάλυμα μέσα στο προαύλιο για να προστατέψει τα δύο γατάκια από το κρύο και τη βροχή! Ο Σύλλογος ελπίζει ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης και για τα υπόλοιπα σχολεία του νησιού… και γιατί όχι και για τα υπόλοιπα σχολεία της Ελλάδας! 

ΠΗΓΗ tsitsosthecat.gr