iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Κάθε πότε πρέπει
να κάνουμε μπάνιο
τα σκυλιά μας


Οι άνθρωποι κάνουμε συνήθως μπάνιο μια φορά την ημέρα, αλλά πόσο συχνά θα πρέπει να κάνουμε μπάνιο το σκύλο;

Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που καθορίζουν τη συχνότητα που πρέπει να κάνει μπάνιο ένας σκύλος ώστε να είναι πάντα φρέσκος, καθαρός και υγιής.

Το μπάνιο του σκύλου δεν είναι μόνο καλό για την υγιεινή του, είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία να ελέγξετε για μη φυσιολογικές γρατζουνιές, ερεθισμούς και ψύλλους. Συνήθως οι δερματικές παθήσεις είναι εμφανής όταν το τρίχωμα τους είναι βρεγμένο και κολλημένο στο δέρμα.

Υπάρχουν μερικοί παράγοντες που καθορίζουν τη συχνότητα:

Μήκος τρίχας
Αν το σκυλί σας έχει μακρύ τρίχωμα μπορεί να παγιδεύσει ευκολότερα βρωμιά και έντομα. Αν το τρίχωμα είναι κοντό, τα πράγματα είναι σαφώς ευκολότερα.

Επίπεδο Δραστηριότητας
Ένας σκύλος που είναι κυρίως σε κλειστό χώρο, λερώνεται σε σημαντικά μικρότερο βαθμό από ένα σκύλο που το περισσότερο χρόνο της ημέρας βρίσκεται έξω και σκάβει τρύπες, κολυμπάει και εξερευνά τον κόσμο.

Αλλεργίες και παθήσεις του δέρματος
Ορισμένα σκυλιά έχουν δερματικές αλλεργίες ή άλλες δερματικές παθήσεις και τα καθιστά αναγκαίο να κάνουν μπάνιο συχνότερα.
Η ελάχιστη συχνότητα που συνιστάται είναι μία φορά κάθε τρεις μήνες, ενώ η μέγιστη είναι συνήθως κάθε 15 ημέρες. Με βάση των παραπάνω παραγόντων αλλά και το ελάχιστο-μέγιστο που συνιστάται, μπορείτε με τη δική σας κρίση να αποφασίσετε για τη συχνότητα του μπάνιου. Αν ακόμη δεν είστε σίγουροι για τη συχνότητα, το σύνηθες είναι μια φορά το μήνα. Εναλλακτικά αν το σκυλάκι σας αρχίσει να μυρίζει, είναι μάλλον ώρα για μπάνιο!
O σκύλος σας χρειάζεται φυσικά έλαια που παράγονται από το δέρμα του για την ανάπτυξη της τρίχας. Επίσης τα περισσότερα σαμπουάν περιέχουν δυνατά καθαριστικά που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό και ξηρότητα. Έτσι προτείνεται να μην το παρακάνετε! 

ΠΗΓΗ alwaysyourfriend.org