iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Ο γάτος Μπάρνι που
μια ζωή γαλήνευε
ανθρώπους σε Κοιμητήριο


Η ενσυναίσθηση, η συμπόνοια και η τρφεράδα που μπορεί να δείξει μια γάτα είναι κάτι που το συναντάμε ξανά και ξανά.

Ο Μπάρνι, ο γάτος απέδειξε ότι το βάθος της αγάπης μπορεί να είναι άπειρο. Ποιος θα το έλεγε ότι μια υπέροχη τζίντζερ τάμπι για 20 ολόκληρα χρόνια θα προσέφερε τρυφεράδα στις αμέτρητες οικογένειες που επισκεπτόταν ένα κοιμητήριο για να θρηνήσουν τους δικούς τους;  Και όμως, ο φοβερός και τρομερός Μπάρνι, ο γάτος του κοιμητηρίου διάλεξε έναν ξεχωριστό τρόπο για να ζήσει τη ζωή στο έπακρο.

Ο Μπάρνι δεν ήταν μια συνηθισμένη γάτα που ζούσε για να απολαμβάνει την προσοχή του ανθρώπου της. Ξόδεψε όλη του τη ζωή στο κοιμητήριο Σεντ Σάμσον Παρίς προσφέροντας αφειδώς ανακούφιση στους θρηνόντες, με τον ήρεμο και ειρηνικό τρόπο της έκφρασής του!

Ε λοιπόν αυτός ο υπέροχος γάτος δεν σουλατσάρει πια στο κοιμητήριο του Αγίου Σαμψών, καθώς επισκέφτηκε την θέση που είχε κλείσει απο μιας αρχής στον παράδεισο. Αιτία του θανάτου: η μεγάλη ηλικία του.. ο Μπάρνι πέθανε καθώς ανακούφιζε μια τελευταία οικογένεια ανθρώπων που πονούσαν για τους δικούς τους! Το νέο φυσικό συντάραξε όλους αυτούς που γνώρισαν την υπέροχη συμπαράσταση του Μπάρνι!

“Ο Άλαν Κουρζόν, υπεύθυνος για το κοιμητήριο, 63 χρονών δήλωσε: “Άρχισα να δουλεύω εδώ το 1995 και ο Μπάρνι γεννήθηκε το 1996. Οι άνθρωποί του ζούσαν σε ένα σπίτι δίπλα στο κοιμητήριο αλλά μετά από 3  χρόνια μετακόμισαν ένα μίλι μακρύτερα! Πήραν τον Μπάρνι μαζί τους αλλά εκείνος επέμενε να επιστρέφει στο κοιμητήριο που τελικά όλοι μαζί το κάναμε σπίτι του. Όταν οι συγγενείς και οι φίλοι κάποιου που πέθαινε υπέφεραν από την απώλεια και επισκεπτόταν το νεκροταφείο, σίγουρα δεν ήταν σε πολύ καλή κατάσταση αλλά ο Μπάρνι ήταν εκεί για να τους ανεβάσει”

“Μπορεί να καθόταν και να περίμενε στην πύλη μαζί μου μετά την ταφή και θα παρουσιαζόταν στους συγγενείς τρίβοντας το σώμα του στα πόδια τους  καθώς αυτοί θα έβαζαν λουλούδια στους τάφους!” 

Ο Κουρζόν προσθέτει “Νομίζω ότι η παρουσία του Μπάρνι έφερε φοβερό ανακούφιση σε πάρα πολλούς ανθρώπους! Όποτε γινόταν μια κηδεία οι οικογένειες των αποθανόντων χαιρόταν τόσο πολύ να βλέπουν τον Μπάρνι να έρχεται  και να τους προσφέρει χαρά! Τους προσέφερε μεγάλη ανακούφιση. Νομίζω ότι τον φρόντιζαν πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους

Μετά την είδηση ότι ο Μπάρνι πέθανε πολλοί λυπήθηκαν και εξέφρασαν την θλίψη τους στα κοινωνικά δίκτυα! Η Άννα Σ. δήλωσε “Ήταν μεγάλη μου χαρά να σε φροντίζω τις τελευταίες μέρες σου. Έφερες τόση ανακούφιση στους ανθρώπους όλα αυτά τα χρόνια κάνοντας περιπόλους στο κοιμητήριο! Θα σε ξανασυναντήσουμε στην γέφυρα του ουράνιου τόξου”.

 

Μια άλλη κυρία, η Ντέμπι είπε: “Θυμάμαι εκείνο το ηλιόλουστο απόγευμα, ξάπλωσα στο γρασίδι του κοιμητήριου και κάναμε χάδια μαζί για δύο ώρες, χρειαζόμουν ένα φίλο εκείνη την μέρα και εσύ ήσουν εκεί άγγελέ μου”. Ο Τιμ έγραψε “Αγαπούσα τον Μπάρνι, πάντα γουργούριζε όταν πήγαινα στο κοιμητήριο για να να επισκεφτώ τα αδέρφια μου και μόλις ξάπλωνα στο χορτάρι το μικρό του κεφάλι εμφανιζόταν ενώ εκείνος γουργούριζε. Μου έδωσε συντροφιά τα 20 από τα 25 χρόνια που πηγαίνω εκεί”.

Η Άντζελα Τζ. σημείωσε “Πάντα τον έψαχνα όταν επισκεπτόμουν τον τάφο της μαμάς μου! Ήταν μια ανακούφιση, ας αναπαυθεί εν ειρήνη ο Μπάρνι”.

“Ήταν ευχαρίστηση να σε φροντίζω αυτά τα χρόνια – όλη η οικογενειά μας σε αγαπούσε πάρα πολύ και θα είμαστε πάντα ευγνώμονες για την ανακούφιση που μας πρόσφερες σε μια τόσο δύσκολη στιγμή.. έφερες ηλιαχτίδες σε μας και θα σε αγαπάμε για πάντα, μέχρι να ξανασυναντηθούμε” δήλωσε η Κέλι Ο. και πρόσθεσε ” Απόλαυσε την γέφυρα του ουράνιου τόξου (σ. Τσ. όταν ένα κατοικίδιο πεθαίνει υποτίθεται ότι πηγαίνει στον παράδεισο διασχίζοντας την γέφυρα του ουράνιου τόξου, δλδ του “rainbow bridge”), γλυκέ μου! Βρισκόσουν εκεί που επιθυμούσες και πέρασες όλες σου τις μέρες εκεί και αγαπήθηκες από τόσους πολλούς”.

Είναι υπέροχο πόσο όμορφα συναισθήματα μπορούν να αναπτυχθούν – και αν με ρωτάτε αυτά είναι το άρωμα της Αγάπης, το άρωμα της Αλήθειας, και όσοι είναι αρκετά τυχεροί για να μυρίσουν αυτό το σπάνιο άρωμα μπορούν να είναι πραγματικά ευτυχισμένοι!

ΠΗΓΗ tsitsosthecat.gr