iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 06 Μαΐου 2024

Τα λουλούδια του
''Περιπάτου'' να πάνε στο
Πεδίον του Άρεως!


Μήπως να πάρουμε τα λουλούδια του «Περιπάτου» στο Πάρκο;

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ανακοίνωσε το τέλος του «Μεγάλου Περιπάτου» της Αθήνας, που, τουλάχιστον στην Πανεπιστημίου, είχε δημιουργήσει μεγάλη ασχήμια στην πόλη με τα δεκάδες κολωνάκια του, τις άκομψες ζαρντινιέρες και τα μουτζουρωμένα χρώματα στο οδόστρωμα.

Στους τέσσερις μήνες λειτουργίας του, ο «Περίπατος» δεν συγκίνησε τους Αθηναίους, που ούτε βγήκαν με τα ποδήλατά τους για να τον χρησιμοποιήσουν (δεν υπήρξε άλλωστε πρόβλεψη για πως θα έφταναν σε αυτόν), ούτε καν περπάτησαν στο οδόστρωμά του, αφού τα (πλατιά) πεζοδρόμια της Πανεπιστημίου εξασφάλιζαν μεγαλύτερη ασφάλεια στους πεζούς με τα φανάρια που υπάρχουν σε κάθε κάθετο δρόμο.

Στη θέση του «Περιπάτου», τουλάχιστον για την Πανεπιστημίου, ο κ. Μπακογιάννης εξήγγειλε μία συνολική και μόνιμη ανάπλαση, η οποία θα τεθεί σε δημόσια συζήτηση τον επόμενο χρόνο.

Ασφαλώς η ιστορία αυτή κοστίζει (εκτός από τα 2 εκατομμύρια ευρώ των φορολογούμενων Αθηναίων) και στον ίδιο τον κ.Μπακογιάννη πολιτικά, καθώς αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ένα μελετημένο έργο και δεν ανταποκρινόταν στις ανάγκες των δημοτών της Αθήνας.

Ως θετικό, να του αναγνωρίσουμε ότι δεν επέμεινε στο λάθος του και προχωρά στο ξήλωμα. Ένα ακόμα θετικό θα μπορούσε να ήταν η «διαχείριση της ζημιάς». Εάν, δηλαδή, θα μπορούσε να διασωθεί κάποιο κομμάτι από το αποτυχημένο "πείραμα".

Κι εδώ βάζουμε στη συζήτηση το Πεδίον του Άρεως.

Το Πεδίον του Άρεως δεν έχει κανένα λουλούδι εδώ και χρόνια.
το Πάρκο μας έχει όλα τα παρτέρια του εγκαταλελειμμένα και μίζερα, χωρίς χρώματα και ζωντάνια.

Μήπως, λοιπόν, τα λουλούδια του "Περιπάτου" θα μπορούσαν να στολίσουν το Πάρκο μας;
Να ζωντανέψουν τα παρτέρια και τις διαδρομές του;
Να βγουν από τις άσχημες ζαρντινιέρες τους και να πιάσουν ρίζες στη γη;
Κάποια από τα φυτά και τα δέντρα του «περιπάτου» είναι σε πολύ καλή κατάσταση...
Θα είναι κρίμα, άδικο (και πεταμένα λεφτά) να αφεθούν να ξεραθούν, όταν υπάρχει έτοιμος χώρος να τα αγκαλιάσει.
Τι λέτε;

ΠΗΓΗ fb Πεδίον του Άρεως Το Πάρκο μας